O-STA

Skrivnost dobrega kruha - rahla sredica in hrustljava skorja

Natečaj Naj Fala kruh 2018
Skrivnost dobrega kruha - rahla sredica in hrustljava skorja

Marsikomu se pocedijo sline že, če samo pomisli na sveže pečen domač kruh s slastno hrustljavo skorjo in rahlo sredico. Ali veste, kako pripraviti takšen kruh, ki je po vrhu vsega še lažje prebavljiv? Za kvašeno testo velja, da dlje kot počiva in vzhaja, boljše je - takšen kruh ima potem tudi lepšo strukturo, je še bolj aromatičen in predvsem laže prebavljiv. Prav podaljšan postopek priprave kruha omogoča, da moka v prvem koraku fermentira. V prvem delu tako le zmešamo moko in vodo (ne gnetemo) ter počakamo nekaj ur. Šele potem dodamo še vse ostale sestavine. Poskusite in videli boste, da bo razlika očitna.

Z domačim kruhom do privlačnih nagrad

Če pa ste že pravi mojster v peki kruha ali pa v tem samo preprosto uživate, vas Fala Slonček vabi, da se udeležite natečaja NAJ FALA KRUH 2018. Tekmujete lahko v kateri koli izmed treh kategorij: beli kruh, mešani kruh ali kruh iz posebnih mok ter se potegujete za bogate nagrade ter naziv NAJ FALA KRUH 2018. Še je čas, da vadite in preizkušate svoje najljubše recepte, saj so prijave odprte vse do 17. septembra. Do takrat lahko pošljete recept svojega kruha ter svoje ime, priimek ter naslov na fala.sloncek@gmail.com, Facebook stran Fala Slonček ali pa vse to pošljete po pošti na Fala Slonček, Obrtniška ulica 6f, 1370 Logatec. Svoj kruh pa boste lahko prinesli tudi na ocenjevanje in razstavo kruhov, ki bo v soboto, 22. septembra, v Ljubljani. Več o natečaju najdete na www.kruhinpotica.com ali na Facebook strani Fala Slonček.

Fala Slonček že nestrpno čaka na vaše recepte.