O-STA

Nestlé in Starbucks z dogovorom o stalni globalni licenci za Starbucksove pakirane izdelke in prehranske izdelke

VEVEY, Švica & SEATTLE, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Podjetji Nestlé in Starbucks Corporation sta danes sporočili, da sta sklenili dogovor, ki podjetju Nestlé dodeljuje stalne pravice za trženje Starbucksovih pakiranih in prehranskih izdelkov po vsem svetu, izven kavarn podjetja.

V skladu z dogovorom o sodelovanju bosta podjetji tesno sodelovali na obstoječih Starbucksovih izdelkih pražene in mlete kave, kave celih kavnih zrn, instant kave in kave v odmerkih. Povezava bo koristna tudi zaradi izkušenj in sposobnosti obeh podjetij pri delu na inovacijah, ki izboljšujejo njuno ponudbo izdelkov za ljubitelje kave po vsem svetu.

"Partnerstvo kaže, kako podjetji uresničujeta svoj cilj večanja rasti, podjetju Nestlé pa daje posebno prednost v kavni industriji s celo paleto inovativnih znamk. S Starbucksom, z Nescafé in Nespressom združujemo najbolj legendarne znamke kave na svetu," je dejal Mark Schneider, glavni izvršni direktor podjetja Nestlé. "Izjemno sodelovanje med obema ekipama je pripeljalo do hitrega sklepanja tega dogovora, ki nam bo omogočil izkoriščanje novih možnosti za rast," je dodal.

Dogovor bistveno krepi portfelj podjetja Nestlé v severnoameriški kavni industriji vrhunske pražene in mlete kave ter kave v odmerkih. Prav tako znamki Starbucks omogoča širitev v prodajalne in lokale s hrano po vsem svetu, kjer ima Nestlé globalni doseg.

"Globalna kavna povezava z Nestlé je bistven strateški mejnik v rasti Starbucksa," je dejal Kevin Johnson, predsednik in glavni izvršni direktor Starbucksa. "Ker združujemo vodilno podjetje za prodajo kave na svetu, največje podjetje za hrano in pijače ter največjo in hitro rastočo bazo gospodinjskih in kavnih avtomatov na kapsule, bomo lahko razširili znamko Starbucks po vsem svetu, hkrati pa ustvarjali dolgoročno vrednost za naše delničarje."

Približno 500 zaposlenih v Starbucksu v ZDA in Evropi se bo pridružilo družini Nestlé, ki se večinoma nahaja v Seattlu in Londonu. Mednarodna širitev poslovanja bo potekala z Nestlejevega glavnega sedeža v Veveyju v Švici.

Sporazum vključuje Strabucksove znamke pakiranih čajev in kave, kot so Starbucks®, Seattle's Best Coffee®, TeavanaTM/MC, Starbucks VIA® Instant, kave Torrefazione Italia® in Starbucksove kapsule K-Cup®. Vključuje tudi pripravljene napitke in prodajo vseh izdelkov, ki so na voljo v kavarnah Starbucks®.

Napovedne izjave

Določene izjave v sporočilu za javnost vsebujejo "napovedne" izjave v pomenu, ki je definiran v relevantnih zakonih in pravilih o vrednostnih papirjih. V glavnem lahko tovrstne izjave prepoznamo po besedah, kot so "pričakujemo," "predvidevamo," "verjamemo," "lahko bi," "ocenjujemo," "menimo," "napovedujemo," "nameravamo," "možno je," "načrtujemo," "morebiten," "v skladu z našimi projekcijami," "bi moralo biti," "bo," "bi bilo," in podobnih izrazih, po katerih prepoznate napovedne izjave. Vse napovedne izjave pa ne vključujejo omenjenih prepoznavnih besed. Gre za izjave, ki temeljijo na informacijah, ki so v tem trenutku dostopne Starbucksu, Starbucksovi dejanski rezultati ali dosežki pa bi se lahko znatno razlikovali od navedenih ali impliciranih zaradi tveganj in negotovosti, povezanih s poslovanjem podjetja. Takšna tveganja in negotovosti vključujejo, vendar niso omejene samo na nihanja v ZDA in mednarodnih gospodarstvih in valutah, našo zmožnost ohraniti, razširjati in s pridom uporabljati svoje znamke, morebitne negativne učinke incidentov, povezanih z boleznimi, povezanimi s hrano oz. pijačami, posege v izdelke, redčenja, kontaminacije ali napačno deklariranje, morebitne negativne učinke znatnih kršitev naših informacijsko tehnoloških sistemov, ki bi povzročile znatne kršitve, znatne okvare naših informacijsko tehnoloških sistemov, stroške, povezane z uspešno uresničitvijo pobud in načrtov podjetja, odziv strank na izdelke podjetja, vpliv konkurence kot tudi splošnih gospodarskih in industrijskih dejavnikov, kot so cene in dostopnost kave, mlečnih izdelkov in drugih surovin, uspešna izvedba načrtov za notranjo uspešnost in širitev, nihanja v ameriškem in drugih svetovnih gospodarstvih ter valutah, vpliv pobud konkurenčnih podjetij, učinke pravnih postopkov in drugih tveganj, ki so podrobno opredeljena v dokumentih, ki jih je podjetje predložilo ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC), vključno z razdelkom Dejavniki tveganja v letnem poročilu podjetja na obrazcu 10-K za fiskalno leto, ki se je zaključilo 1. oktobra 2017. Podjetje se ne zavezuje k posodabljanju katerihkoli napovednih izjav.

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180827005623/en/

Kontakt

Nestlé SA
investitorji
Luca Borlini, +41 21 924 38 20
ali
mediji
Christoph Meier, +41 21 924 22 00
Josh Morton (US), +1-571-457-5262
ali
Starbucks
mediji
Sanja Gould, +1-206-318-7100
press@starbucks.com

Vir: Starbucks Corporation