O-STA

Nagradna igra ob 10-letnici Lokalca - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 3. september 2018 - Mestna občina Velenje je pred 10 leti, 1. septembra 2008, uvedla brezplačni javni mestni avtobusni prevoz Lokalc. Mesečno se z njim zapelje več kot 35 tisoč potnikov, v vseh letih delovanja pa se je z njim peljalo že skoraj 4 milijone potnikov. 10-letnico bomo zaznamovali s številnimi aktivnostmi v mesecu septembru. Od danes, 3. septembra, naprej lahko sodelujete tudi v nagradni igri. Sodelujete lahko na dva načina, in sicer tako, da v zato namenjene škatle na Lokalcu ali v preddverju Mestne občine Velenje v ovojnici oddate 10 vozovnic pridobljenih na septembrskih vožnjah z Lokalcem, zraven pa priložite tudi izjavo o sprejemanju pravil nagradne igre, ki jo dobite ob škatlah in na spletni strani www.velenje.si. Lahko pa na elektronski naslov lokalc10let@velenje.si pošljete fotografijo, na kateri je razvidno, da ste na Lokalcu, ob Lokalcu, za Lokalcem ... Naključne fotografije bomo redno objavljali na Facebook strani Mestne občine Velenje. Nagrajence bomo izžrebali na prireditvi, ki jo pripravljamo v petek, 21. septembra, na Titovem trgu ob zaključku dneva brez avtomobila v času Evropskega tedna mobilnosti. Ob 18. uri se bo začel koncert, na katerem bosta nastopila raperja Nipke in Trkaj, pripravljamo pa še nekaj presenečenj.

Z nagradno igro želimo še več občanov in občank Mestne občine Velenje spodbuditi, da pustijo avtomobil večkrat doma ter se zapeljejo z Lokalcem. Posamezniki, ki so v teh desetih letih izbrali vožnjo z Lokalcem, so skupaj znižali ogljični odtis za približno 300.000 kg CO2.

Mestna občina Velenje je bila med prvimi v Sloveniji, ki je s projektom brezplačnega mestnega potniškega prevoza želela vplivati na zmanjšanje negativnih učinkov prometnega onesnaževanja zraka v mestu in razbremeniti parkiranje v mestu. S projektom zagotavljamo tudi dostopnost prevoza za osebe, ki osebnega avtomobila nimajo ter za osebe z različnimi omejitvami, saj na rumeni progi vozita dva avtobusa prilagojena za vstopanje in izstopanje z invalidskim vozičkom, v vseh avtobusih pa so označeni tudi sedeži za invalide.

Lokalc vozi po petih progah: rumeni (krožno v eno smer), rdeči, modri, zeleni, oranžni in proga do pokopališča Podkraj. Ob progah je 43 postajališč. Prvo postajališče za vse proge je Avtobusno postajališče Velenje. Na vseh postajališčih so informativne table z voznim redom za posamezno postajališče. Na rumeni progi je interval voženj med tednom v najbolj obremenjenih urah na 15 minut. V času, ko je potnikov manj, je interval voženj na 30 minut. Na rumeni progi vozi Lokalc ob sobotah od 7. do 14. ure (interval voženj je na 1 uro). Po rdeči progi vozi Lokalc med tednom štirikrat dopoldan in štirikrat popoldan (pokopališče Podkraj). Med tednom Lokalc vozi tudi v KS Vinska Gora, KS Konovo, KS Hrastovec-Škale in KS Šentilj (dve vožnji dopoldan in dve popoldan). Ob nedeljah in praznikih Lokalc ne vozi.

Sodelujte v nagradni igri. Naj vas zapelje Lokalc!