O-STA

Mariborski Europark bo gostil največji lego festival

Vabljeni na največji Lego festival v mariborski Europark

V Europark Maribor ta četrtek, 6. septembra, prihaja največji Lego festival doslej. Vse do ponedeljka, 17. septembra, bodo na nakupovalnih ulicah na ogled postavljene velikanske skulpture iz legendarnih Lego kock. Nekatere med njimi so tako velike, da tehtajo celo več kot 100 kilogramov. Med njimi so tudi skulptura Dinozavra Velikana in junaki iz kultne filmske sage Vojna zvezd. V Lego igralnicah pa bodo obiskovalci lahko izrazili lastno ustvarjalnost. Čakajo nas torej ustvarjalni dnevi, v katerih bodo otroci lahko uresničili svoje konstruktorske ideje in odrasli ponovno prebudili otroka v sebi.

Doživetje za vso družino

"Vesela sem, da v Europarku ponovno gostimo Lego festival. Dve leti nazaj so si obiskovalci z navdušenjem ogledovali izjemne skulpture, z veseljem ustvarjali in se pomerili na Lego tekmovanju. Lego festival je pomemben z vidika, da pri mladih in mladih po srcu spodbuja ustvarjalno žilico, logiko, praktičnost, sistematično razmišljanje in koordinacijo. Verjamem, da bodo veliki bazeni že legendarnih legic tudi tokrat navdušili male in velike, ki bodo lahko raziskovali neskončne možnosti sestavljanja," je ob tej priložnosti povedala Simona Mandl, center managerka Europarka. Na razstavi in v igri z Lego kockami bodo vsi obiskovalci mariborskega nakupovalnega središča lahko uživali med 6. in 17. septembrom.

Lego igralnice in tekmovanja

Za vse obiskovalce bodo Lego igralnice odprte vsak dan. Od ponedeljka do sobote bodo lahko v njih ustvarjali od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, medtem ko bodo v nedeljo odprte med 10. in 12. uro. Otrokom bodo vsak dan na voljo tudi tekmovanja, v sklopu katerih bodo najmlajši še dodatno spodbudili svojo domišljijo in se potegovali za simpatične Lego nagrade. Preizkusili se bodo lahko v sestavljanju najvišjega stola in kreativnih skulptur iz rdečih kock. Tekmovali bodo lahko v "Lego ribarjenju" in sestavljanju kock Lego technic. Poleg otrok se bodo s sestavljanjem lahko pozabavali tudi starši. Dnevi in ure tekmovanj so obljubljeni na spletni strani Europarka Maribor.

Legendarne Lego kocke

Ole Kirk Christiansen, ustanovitelj podjetja Lego, si je ime izmislil leta 1934. Vzel je prvi dve črki danskih besed "Leg godt", kar pomeni "igrati dobro", in jih povezal, ne da bi se zavedal, da je en pomen te skovanke v latinščini "dajem skupaj". Danes se Lego izdelki prodajajo v več kot 130 državah. Vsak prebivalec Zemlje ima v povprečju 94 Lego kock. Podjetje letno proizvede približno 500 milijonov figuric, od nastanka te igrače do danes pa je bilo izdelanih približno 700 milijard Lego elementov.

Spodbujanje domišljije in ustvarjalnosti

S sestavljanjem Lego kock spodbujamo domišljijo in ustvarjalnost. Otroci med sestavljanjem številnih kock pravzaprav eksperimentirajo in so usmerjeni k iskanju rešitev ter tako krepijo svoje praktične sposobnosti in logično razmišljanje. Pri tem nevede utrjujejo svojo vztrajnost in se naučijo sprejemati odločitve. Ker pa so mladi raziskovalci na svoje Lego kreacije običajno nadvse ponosni, to pripomore tudi k razvoju samozavesti in samospoštovanja.

Iz Ljubljane prek Maribora v Celje

Lego festival se sicer te dni mudi v ljubljanskem Cityparku, v katerem bodo t. i. "legice" razstavljene še jutri. Nato jih bomo lahko občudovali v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije - Europarku Maribor -, od koder se razstava seli še v Citycenter Celje. Tam bo mlade in mlade po srcu festival navduševal od srede, 19. septembra, do nedelje, 30. septembra.