O-STA

Vabilo na 4. Pravi čili festival v Sloveniji, ki je eden največjih čili festivalov v Evropi

Štajerska bo gostila že 4. Pravi čili festival, ki je eden najodmevnejših v tem delu Evrope
Številni razstavljalci bodo poskrbeli za razvajanje brbončic
Lanskoletno tekmovanje za Zalti habanero ali kdo poje najbolj pekoč čili

Ljubitelji pikantne hrane se bodo tudi letos tradicionalno zbrali na enem mestu, kjer bodo lahko uživali v prav posebnih dobrotah, ki spodbudijo naše brbončice in možgane. Tudi vas vljudno vabimo na največji in najodmevnejši dogodek pikantne kulinarike v tem delu Evrope, 4. Pravi čili festival, ki bo v soboto, 8. septembra 2018, od 9.00 dalje, na ploščadi kulturnega doma Šmarje pri Jelšah.

Predstavilo se bo več razstavljalcev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, preizkusili pa boste lahko tudi unikaten in nagrajen Chillino - prvo in verjetno edino čili vino na svetu, ki je plod slovenske ideje in dela, saj prihaja z ekološke kmetije Vizjak ter vinogradništva Kolar.

Zanimiv in pester celodneven program bo prilagojen vsem generacijam (več na www.ljubiteljicilija.si), vrhunec pa nas čaka ob 17. uri, ko se bo pričelo tekmovanje za Zlati habanero ali kdo poje najbolj pekoč čili in bo lanskoletna zmagovalka predala svojo krono.

Dobrodošli v našo družbo, svojo udeležbo pa, vljudno prosimo, potrdite do četrtka, 6. septembra 2018, na e-naslov: petra.crnivec@ippr.si. Prosimo vas, če nam sporočite okvirno uro prihoda in želje glede sogovorcev. Zanimiv pogovor vas nedvomno lahko čaka s predsednikom Društva ljubiteljev čilija Slovenije, Maticem Vizjakom ali zmagovalcem tekmovanja za Zlati habanero.