O-STA

7. Promenada okusov - Knap fest - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 4. september 2018 - V petek, 7. septembra, vabljeni na velenjsko promenado, kjer Zavod za turizem Šaleške doline pripravlja kulinarično tržnico in KNAP FEST, prireditev, na kateri želijo predstaviti bogato rudarsko izročilo slovenskih krajev. Na 7. Promenadi okusov boste tako med 10. in 19. uro okušali slovenske rudarske jedi. Predstavile se bodo restavracije iz vse Slovenije, kuharski mojstri pa se bodo preizkusili v pripravi jedi, ki se bodo z okusom, obliko, barvo ali načinu postrežbe čim bolj približale rudarskim zgodbam. Ob 19. uri bo obiskovalce nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, sledil bo koncert glasbene skupine ORLEK in Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje.

Obiskovalci bodo lahko okušali kulinarično ponudbo po enotni ceni 3 evre za mini in 5 evrov za maksi prigrizek. Plačilno sredstvo na stojnicah bodo kupončki, ki jih bodo obiskovalci lahko kupili na prizorišču dogodka. Kulinarično ponudbo bo začinil zanimiv izbor slovenskih vinarjev in pivovarjev.

Kulinarično dogajanje bo spremljal pester kulturni program z nastopi kulturnih društev. Sodelovale bodo pevske skupine, turistična društva s predstavitvijo značilnih običajev, godbe na pihala, rudarski muzeji ...

Program se bo ob 19. uri nadaljeval z nastopom glasbene skupine ORLEK in Pihalnim orkestrom Premogovnika Velenje.

V Velenju se pridružujemo praznovanju evropskega leta kulturne dediščine na rudarski način.