O-STA

Svetovno znani "šepetalec konjem" bo posebni gost konjeniško-glasbenega spektakla ob Dnevu Kobilarne Lipica

Vincent Liberator - šepetalec konjem. (foto Antoine Bassalet)
V Lipici se obeta izjemni konjeniško-glasbeni spektakel. (foto Antoine Bassalet)
Ob Dnevu lipicanca v Lipici pripravljajo pestro dogajanje za vso družino. (foto Mediaspeed)

Eden najbolj navdušujočih in svetovno znanih "šepetalcev konjem" na svetu, Vincent Liberator, bo v nedeljo, 16. septembra, posebni gost konjeniško-glasbenega spektakla ob Dnevu Kobilarne Lipica. S svojimi osmimi belimi andaluzijskimi konji bo predstavil, kaj vse zmorejo te čudovite živali v popolni svobodi. Čaka nas izjemno doživetje vsega, kar konji zmorejo, če jih s človekom že od prvih korakov povezujejo subtilna komunikacija, medsebojno razumevanje in spoštovanje.

Iz francoske Provanse z osmimi belimi konji na Dan Kobilarne Lipica

Svetovno znani "šepetalec konjem" bo na povabilo Kobilarne Lipica iz francoske Provanse pripotoval s kar osmimi belimi andaluzijskimi konji in skupaj z najlepšimi lipicanci Kobilarne Lipica ter glasbenimi gosti nastopil v konjeniško-glasbenem spektaklu na lipiškem hipodromu.

Vincent Liberator je s konji povezan od malih nog. Občudoval jih je že v otroških letih, pri 14 letih pa je svojega prvega konja že pripravljal na nastope. S svojimi predstavami, ki širijo sporočilo o povezanosti in odnosu zaupanja med človekom in konjem, kakršen se lahko razvije le v popolni svobodi, navdušuje občinstvo po vsej Evropi.

Obeta se navdušujoč konjeniško-glasbeni spektakel

Prav taka povezanost s konji je - skupaj s tradicijo klasične dresure - rdeča nit dela z lipicanci v Kobilarni Lipica, zato se v nedeljo, 16. septembra, na lipiškem hipodromu obeta navdušujoč konjeniško-glasbeni spektakel. Čudovitim belim konjem se bodo pridružili tudi glasbena gostja Maja Keuc - Amaya,Policijski orkester in akrobatska skupina Flip.

Na najbolj priljubljeni prireditvi v Lipici, Dnevu Kobilarne Lipica, se tako obeta pester celodnevni program za vse generacije. Obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati življenje lipicancev in utrip kobilarne, raziskovali pa bodo lahko tudi muzeje, galerije in številne druge kotičke lipiškega posestva. Najmlajši bodo še posebej veseli ustvarjalnih otroških delavnic ter spoznavanja in jahanja ponijev. Poleg voženj s kočijo pa bo poskrbljeno tudi za odlična kulinarična razvajanja.

Več kot 300 belih lipicancev se že veseli nepozabnega dneva v Lipici in srečanja s svojimi prijatelji -obiskovalci.

Več informacij o Dnevu Kobilarne Lipica vam je na voljo na povezavi www.lipica.org/si/dogodki/2018/09/16/329-Dan-Kobilarne-Lipica