O-STA

V Mariboru se bo na državnem tekmovanju zbral cvet slovenskih oračev

62. državno tekmovanje oračev Slovenije in 24. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v soorganizaciji z Biotehniško šolo Maribor, s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije - Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor in podjetjem PP - Agro d. o. o., vas v petek in soboto, 7. in 8. septembra 2018, vljudno vabi na ogled 62. državnega tekmovanja oračev Slovenije in 24. državnega tekmovanja dijakov biotehniških šol v oranju, ki bosta letos potekali v Radvanju v Mestni občini Maribor. Pokrovitelj 62. državnega tekmovanja oračev Slovenije je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.

Najboljši slovenski orači se bodo pomerili v oranju strnišča in ledine s tekmovalnimi plugi, ženske pa v spretnostni vožnji s traktorjem. Obenem bo na tekmovališču oba dneva potekala tudi razstava kmetijske mehanizacije za alternativno obdelavo tal, na stojnicah pa bo na ogled raznovrstna ponudba lokalnih kmetij.

· Svečano odprtje tekmovanja bo v petek, 7. septembra, ob 9:00 uri na OŠ Ludvika Pliberška Maribor.

· Razglasitev in podelitev priznanj bo v soboto, 8. septembra, ob 16:30 uri prav tako na OŠ Ludvika Pliberška Maribor.

· Tekmovanja bodo potekala v Novi vasi (Radvanje) v Mariboru, v neposredni bližini trgovskega centra Qlandia, in sicer v petek, 7. septembra, od 13:30 ure dalje, ter v soboto, 8. septembra, od 10:00 ure dalje.

Veselimo se vašega obiska in vas lepo pozdravljamo!

Zveza za tehnično kulturo Slovenije