O-STA

Sedmi Elektrofest na temo sevanja

Štiri uveljavljene elektroinstitucije pripravljajo že sedmi izobraževalni dogodek Elektrofest. Družba ELES, Elektroinštitut Milan Vidmar, ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko in družba GEN energija bodo v petek, 14. septembra, med 8. in 15. uro, na zanimiv način energetsko opismenjevale dijake in srednješolce.

Štiri "elektropostaje" na temo sevanja

Na letošnjem Elektrofestu za mlade pripravljajo štiri "elektropostaje" na temo sevanja. Strokovnjaki družbe ELES pripravljajo predavanje, na katerem bodo na zanimiv in interaktiven način razbijali mite o sevanju. Elektroinštitut bo udeležence popeljal v visokonapetostni laboratorij, kjer jim bodo predstavili nizkofrekvenčna elektromagnetna polja v naravnem in življenjskem okolju, demonstrirali pa bodo tudi meritev električnega in magnetnega polja omrežne frekvence pri različnih vrednostih napetosti in toka. Družba GEN energija bo dijakom na interaktivnih delavnicah predstavila različne fizikalne lastnosti sevanja, na fakulteti za elektrotehniko pa bodo spoznali vplive elektromagnetnih sevanj na zdravje.

Zabavni program

Dogajanje bodo organizatorji popestrili tudi z zabavnim programom na skupnem parkirišču treh vključenih institucij. Tam bodo obiskovalce pričakali akrobata Filip in Blaž ter akrobatka Petruška, tudi sami pa se bodo lahko preizkusili v vzdrževanju ravnotežja s hojo po slacklinu. Dijaki se bodo okrepčali s slastnimi hamburgerji, za dobro vzdušje pa bo tudi tokrat skrbela ekipa radia Antena z Gverilcem Birkom in Alenom Podlesnikom.