O-STA

Novo šolsko leto je tukaj! Harry Potter: Prihaja peti letnik Misterija Bradavičarke z novimi junaki, predmeti in dogodivščinami

Jam Cityjev Harry Potter: Misterija Bradavičarke (Foto: Business Wire)

Sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20180906005009/en/


Kdo:

Jam City, studio za mobilne igre s sedežem v Los Angelesu, v sodelovanju z Warner Brosom. Portkey Games podjetja Interactive Entertainmentove, znamka, ki ustvarja nove mobilne in video igrice Čarobnega sveta, ki pričarajo dogodivščine, v katerih se igralec znajde v središču pustolovščine po literarni predlogi avtorice J.K. Rowling.

Kaj:

V priljubljeni mobilni igrici Harry Potter: Misterija Bradavičarke oboževalci prejmejo sprejemno pismo, ustvarijo svojega junaka in hodijo na Bradavičarsko šolo za čarovnike in čarovnice. Sodelujejo v vseh ritualih in vsakodnevnih opravilih tamkajšnjih učencev, od zbiranja učbenikov v Lepopisu in pivniku do obiskovanja učnih ur pri modrih profesorjih kot so McHudurra, Kolibri in Raws, skratka zaživijo na Bradavičarki. Danes se z začetkom pete sezone igrice igralci vračajo v šolo in začenjajo najbolj vznemirljivo leto na Bradavičarki doslej, saj jih čaka kopica novih skrivnosti, ki jih morajo razkriti.

V petem letniku se igralci vrnejo na Bradavičarko, kjer jih čaka najtežje leto doslej in pomembne prelomnice v učnem načrtu. Igralci, ki so si v četrti sezoni prislužili značko študentskega predstavnika, bodo dobili nove odgovornosti hkrati pa tudi dostop do novega prostora v igrici, predstavnikove kopalnice. Vendar pa vse učence pete sezone čaka še večja preizkušnja, kot je prisvojiti si značko, in sicer O.W.L. izpit.

Ko se peti letnik začne, se bodo igralci podali na novo ozemlje - in v nove norčije - med raziskovanje odločno sumljivih področij, kot je na primer Prečna ulica. V šolskih klopeh pa bodo igralci spoznali nove profesorje, kot sta cenjeni vendar legendarno dolgovezni profesor zgodovine čaranja, Speedy, razkrita pa bo tudi identiteta novega profesorja Obrambe pred mračnimi silami. Zunaj šolskih klopi pa bo igralcem pot prekrižalo še več članov klana Weasly in drugih znanih junakov Čarobnega sveta.

Za več podrobnosti o igrici Harry Potter: Misterija bradavičarke oz. če se želite povezati z drugimi oboževalci, obiščite www.facebook.com/HPHogwartsMystery/, www.twitter.com/HogwartsMystery, za več informacij obiščite www.HarryPotterHogwartsMystery.com/.

Citat: "Peti letnik je ključni za vsakega učenca Bradavičarke, saj se približujejo O.W.L izpiti, morajo se navaditi na nove profesorje, nekateri pa tudi na predstavnikove značke na uniformah," je dejala Amanda Heaton, izvršna producentka v Jam Cityju. "Zahtevnost tega letnika smo želeli prikazati tudi v mobilni igrici, seveda v kombinaciji z glavno obšolsko dejavnostjo na Bradavičarki: odkrivanjem skrivnosti v družbi sošolcev. Peti letnik v igrico prinaša najzahtevnejše vsebine in vznemirjeni smo, da igralci zdaj odpirajo to novo poglavje."

Ozadje:

Harry Potter: Misterij Bradavičarke je prva mobilna igra, v kateri lahko igralci ustvarijo lasten lik in izkusijo življenje učenca na Bradavičarki. V pripovedni pustolovščini z elementi igre igranja vlog si bodo igralci ustvarili osebnega avatarja učenca, hodili na predavanja, pridobivali veščine čaranja in sklepali prijateljstva oz. rivalstva z drugimi študenti. V igri igralci sprejemajo ključne odločitve, ki vplivajo na zgodbo njihovega lika na Bradavičarki. Igra ima nov sistem poteka zgodbe, pri katerem odločitve igralca in njegova dejanja vplivajo na njegove cilje v igri, kar oboževalcem Harryja Poterja omogoča, da si ustvarijo svojo lastno čarovniško zapuščino.

Urednikova opomba:

Če si želite naložiti podporne programe za igrico Harry Potter: Misterij bradavičarke, vključno z novim posnetkom ob začetku novega šolksega leta na Bradavičarki, prosimo, obiščite: https://app.box.com/v/HPHogwartsMystery-Year5

Izvirno sporočilo za javnost je dostopno na: https://www.businesswire.com/news/home/20180906005009/en/