O-STA

Na edinstvenem dogodku razkrili "skrivnost" učinkovite vadbe

Včeraj sta Marko Potrč in Jan Kovačič, ambasadorja akcije 1, 2, 3, GREMO!, na edinstvenem dogodku v Ljubljani razkrila "skrivnost" učinkovite vadbe, ki jo sicer že vsi poznamo, vendar nanjo radi pozabimo. Še preden sta jo predstavila zbranim udeležencem, med katerimi nista manjkala niti radijec Uroš Bitenc ter športna trenerka in model Nives Orešnik, sta v družbi športnih navdušencev izvedla prvi del zanimivega tekaškega preizkusa.

Poseben tekaški preizkus

Nihče od zbranih ni vedel, kaj pričakovati. Po uvodnem pozdravu ambasadorja Marka in Jana so se prisotni ogreli z dinamičnimi razteznimi in preventivnimi vajami ter naredili tekaško abecedo. Nato so se podali na prvo tekaško preizkušnjo. Razporejeni po tekaški progi Športnega parka Tabor so zbrani udeleženci dobili preprosto nalogo - najhitreje in po svojih najboljših močeh preteči 400 m dolgo progo. Šele po opravljenem teku je sledilo razkritje. Ambasadorja sta razložila vsem dobro poznano "skrivnost" učinkovite vadbe. Gre za motivacijo - strast, ki jo občutimo ob stvareh, ki jih počnemo z veseljem, ki nas navdaja s pozitivno energijo in občutkom ponosa. Dokazano je, da že majhna spodbuda in pozitiven pristop ustvarjata nepredstavljive spremembe. To sta udeležencem prikazala na preprost način, ki se ga poslužujejo tudi številni športniki. Povabila sta jih, naj se ponovno postavijo na svoja mesta in počakajo na nadaljnja navodila. Vsakemu sta ponudila mobilni telefon s slušalkami in jih prosila, naj upoštevajo enaka navodila kot prej - teči tako hitro kot lahko, le da si tokrat v ušesa namestijo slušalke in prisluhnejo motivacijskemu glasu.

Skrivnost se skriva v motivaciji

"Motivacija je ena od najpomembnejših sestavin vsakega dobrega treninga in tisti dejavnik, brez katerega ne moremo doseči svojega cilja - boljšega počutja ali boljšega rezultata," je povedal voditelj in motivator Marko Potrč. Športni strokovnjak in osebni trener Jan Kovačič pa je dodal: "V primeru, da nismo motivirani, nam ne more pomagati še tako izkušen trener. Vse je namreč odvisno samo od nas. Dejstvo je, da so ovire le v naši glavi in s pozitivnim pristopom jih lahko premagamo." S tem so se strinjali tudi zbrani, saj je bila za večino dodatna spodbuda res odlična motivacija za drugi del tekaške preizkušnje.

Na tekaškem preizkusu tudi Nives Orešnik in Uroš Bitenc

Povabilu na edinstven tekaški dogodek so se odzvali tudi znani Slovenci. Navdušen športnik in radijski voditelj Uroš Bitenc je po preizkusu dejal, da je dodatna spodbuda izredno pozitivno vplivala nanj. Obenem nam je zaupal svojo malo motivacijsko skrivnost, ki mu pride prav na daljših športnih preizkušnjah: "Traso si razdelim na krajše odseke. Ne rečem, recimo, še 5 kilometrov me čaka, ampak si zastavim cilj naslednjih 500 metrov in potem še 500 in tako naprej." Svoje izkušnje z motiviranjem drugih pa nam je zaupala tudi uspešna športna trenerka in model Nives Orešnik: "Na skupinskih vadbah je lažje, ker se posamezniki povežejo, motivira jih skupinska energija. Seveda svoje prispeva tudi glasba, tako kot nam je danes dvigovala tempo. Pri individualnih vadbah pa se trudim, da vsakega čim bolj spoznam in se prilagodim njihovemu značaju in temu, kar posamezniku ustreza."

Nikoli ni prepozno - čakamo vas na štartu

Tekaški preizkus je potekal v sklopu družbeno odgovorne akcije 1, 2, 3, GREMO!, ki se je začela 28. junija in bo trajala vse do 28. oktobra. Zaradi strokovno oblikovanega 17-tedenskega programa vadbe, lokalnih dogodkov po Sloveniji in nasvetov strokovnjakov je vadba zasnovana prav za vse - ne glede na starost ali telesno pripravljenost. Zavezo k aktivnemu življenju je tako do danes podpisalo že več kot 3.400 podpornikov, ki imajo priložnost, da s svojimi tekaškimi koraki prispevajo k lepšemu jutri. Pri HOFERju vabijo, da vsi navdušeni tekači, ki bodo tekli na največji tekaški prireditvi v Ljubljani, dokazilo o prijavi na maraton oddajo na spletni strani www.123gremo.si, pod zavihkom SKUPAJ NA MARATON, in si izberejo brezplačno majico z dobrodelnim namenom. Pri HOFERju bodo namreč za vsak pretečeni kilometer v majici 1, 2, 3, GREMO!, na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji, darovali 10 centov za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

1, 2, 3, GREMO!

info@123gremo.si

www.123gremo.si

Facebook: 123gremo

Instagram: #123gremo