O-STA

Vabilo na Evropsko noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti!

Spoštovani!

Vabimo vas na Evropsko noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti!

v petek, 28. septembra 2018, od 10:00 do 22:00 v Ljubljani, Murski Soboti in Kopru.

Glavna prireditev na Novem trgu v Ljubljani.

Evropska noč raziskovalcev je vseevropski projekt, kjer se v enem dnevu zvrstijo številni dogodki na temo raziskovanja in inovacij. Projekt Evropska noč raziskovalcev Humanistika, to si ti! Univerze v Ljubljani, ki ga koordinira Filozofska fakulteta, vključuje v svoje dogodke tudi 14 drugih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani. Letošnji dogodki s poudarkom na Evropskem letu kulturne dediščine se bodo odvijali po vsej Ljubljani, v Murski Soboti in Kopru.

Projekt Humanistika, to si ti! vključuje številne dejavnosti: predstavitve, izlete, delavnice, razstave, razprave, eksperimente, dneve odprtih vrat, filmski festival, Znanstveni bazar in zaključno prireditev na glavnem odru na Novem trgu.

Posebej vas želimo opozoriti na okroglo mizo Etika v raziskovanju, ki jo bo vodila Renata Dacinger, urednica in voditeljica oddaje Ugriznimo znanost na TV Slovenija. Razprava bo potekala v Trubarjevi hiši literature, Stritarjeva 7, v Ljubljani ob 15.30, na njej bodo sodelovali predvsem kolegice in kolegi z naše fakultete.

EU kotiček v Hiši Evropske unije pa je namenjen raziskovalcem samim, doktorandom in mladim raziskovalcem. Celodnevni program z naslovom Proaktivna družbena vloga znanosti. Kako opolnomočiti znanstvenike in raziskovalce za komuniciranje, mobilnost in karierne priložnosti evropskega raziskovalnega prostor ponuja široko paleto delavnic in predavanj priznanih strokovnjakov iz Slovenije in iz tujine (Hiša Evropske unije, Dunajska 20, Ljubljana).

Vabimo vas, da se udeležite različnih dogodkov v okviru projekta, in se veselimo srečanja na različnih aktivnostih ter druženja na zaključni prireditvi na Novem trgu v Ljubljani.

Celoten program si lahko ogledate na spletni strani: https://noc-raziskovalcev.ff.uni-lj.si.

S spoštovanjem,

izr. prof. dr. Jasna Mažgon,

prodekanja FF UL za doktorski študij in znanstvenoraziskovalno delo

in vodja projekta Humanistika, to si ti!