O-STA

Jubilejne nagrade večkrat?

Jubilejne nagrade večkrat

Jubilejne nagrade večkrat za isti jubilej pripadajo zaposlenemu v javnem sektorju, če zaposleni nagrade za posamezni jubilej v javnem sektorju še ni prejel.

Potem ko smo objavili prispevek, kdaj jubilejne nagrade pripadajo zaposlenim v javnem sektorju, smo prejeli nekaj vprašanj naših bralcev, ali zaposlenemu pripadata za dva jubileja dve jubilejni nagradi. Bralec nam je denimo razložil, da je jubilejno nagrado za 10 let delovne dobe že prejel v gospodarstvu. Zdaj pa bo kmalu dopolnil 10 let delovne dobe v javnem sektorju. Zanima ga, ali bo ga bo razveselila jubilejna nagrada dvakrat.

Višino jubilejne nagrade določa Zakon o uravnoteženju javnih financ. Zaposlenemu pripada jubilejna nagrada za javni sektor v višini:

· za 10 let delovne dobe: 288,76 evra,

· za 20 let delovne dobe: 433,13 evra,

· za 30 let delovne dobe: 577,51 evra.

Ste že med prejemniki jubilejne nagrade za 30 let delovne dobe in težko pričakujete upokojitev? Preberite, kdo se bo lahko upokojil v letu 2018!

Ste razočarani nad zneskom jubilejne nagrade in višino plače v javnem sektorju? Morda bi lahko svoje prihodke izboljšali z zaslužkom iz svojega hobija. Vabljeni na brezplačen seminar!

Jubilejne nagrade večkrat? Da, a v različnih sektorjih

Ministrstvo za javno upravo pojasnjuje, da je delovna doba v tem primeru delovna doba, ki jo je zaposleni izpolnil pri delodajalcih v javnem sektorju.

Ste kot delodajalec seznanjeni z vsemi obveznostmi, ki se od delodajalca pričakujejo od dne ustanovitve podjetja? Naši pravniki so jih zbrali na enem mestu - vabimo vas na brezplačen seminar o vseh obveznostih delodajalcev.

Ministrstvo za javno upravo je pojasnilo, ali torej našemu bralcu in ostalim zaposlenim v javnem sektorju v podobnem položaju pripada jubilejna nagrada dvakrat. "Javni uslužbenec je upravičen do jubilejne nagrade za 10 let delovne dobe, izpolnjene pri delodajalcih v javnem sektorju v skladu z veljavno kolektivno pogodbo, ki velja za delodajalca, in sicer le v primeru, če je za 10 let delovne dobe v javnem sektorju še ni prejel. To pomeni, da je javni uslužbenec, ki je jubilejno nagrado za isti jubilej sicer že prejel v gospodarstvu, torej izven javnega sektorja, sedaj upravičen do jubilejne nagrade za isti jubilej, vendar tokrat za izpolnjen pogoj pri delodajalcu v javnem sektorju," navajajo na ministrstvu.

Imate težave glede izplačila jubilejne nagrade? Posvetujte se z našimi pravniki, ki imajo bogate izkušnje na področju delovnega prava!

Več o izplačilu jubilejne nagrade smo pisali v prejšnjem prispevku na to temo.

Povezava: https://data.si/blog/2018/09/19/jubilejna-nagrada-dvakrat/