O-STA

Vabilo na posvet o prihodnosti poklicnega in strokovnega izobraževanja v Sloveniji, četrtek, 8. novembra, ob 10.00 uri

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) vas v četrtek, 8. novembra 2018, ob 10.00 uri vabi na posvet Prihodnost poklicnega izobraževanja - sodelovanje šole, lokalnega okolja in delodajalcev v industriji 4.0, ki bo potekal v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana. Posvet organizira Državni svet Republike Slovenije, na njem pa bo poleg drugih gostov sodeloval tudi prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, predsednik upravnega odbora ZOTKS.

Na posvetu bodo med drugim predstavljeni izzivi sodelovanja srednjih poklicnih šol z gospodarstvom, kot tiste, ki vzgajajo bodoče dijake, pa bodo izpostavljene tudi osnovne šole. Na prireditvi bodo ob 10.20 uri podelili priznanja Državnega sveta tekmovalkam in tekmovalcem Evropske naravoslovne olimpijade EUSO 2018 in njihovim mentorjem, ki je letos aprila v organizaciji ZOTKS potekala v Ljubljani. Prav tako bodo podelili priznanja Državnega sveta tekmovalkam in tekmovalcem EuroSkills 2018 ter njihovim mentorjem.

Prosimo vas, da svojo udeležbo na posvetu potrdite do srede, 7. novembra 2018, na elektronski naslov damijana.zelnik@ds-rs.si ter pri tem navedete svoje ime in priimek ter medij (zaradi olajšanja postopka registracije v recepciji parlamenta).

Vljudno vabljeni!