O-STA

V Velenju od ponedeljka starejšim in gibalno oviranim za prevoze na voljo Kamerat - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 6. november 2018 - Danes dopoldan je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič na novinarski konferenci v mestni hiši predstavil projekt Kamerat, ki bo od ponedeljka, 12. novembra, naprej omogočal brezplačne prevoze za starejše od 65 let in gibalno ovirane Velenjčane, ki nimajo druge možnosti za prevoz. Mestna občina Velenje je kupila električni avtomobil, za katerega je namenila 29.500 evrov (vključeno je zavarovanje in registracija). Z njim bo upravljal Mladinski center Velenje, vozili pa ga bodo prostovoljci Udarnika Mladinski center Velenje. Župan Bojan Kontič je na novinarski konferenci poudaril, da je Velenje znano po svoji solidarnosti in prostovoljstvu ter da je projekt Kamerat novost v našem mestu, s katero želimo kvaliteto bivanja občanom, ki bodo storitve koristili, še izboljšati ter jim olajšati življenje. Pri projektu Kamerat ne gre le za prevoz, ampak je naš cilj, da se vzpostavi "prijateljstvo" med izvajalci in uporabniki storitev, saj bodo vozniki z veseljem pomagali in uporabnikom, če bodo tako želeli, nudili tudi pomoč pri nošnji težjih predmetov (npr. ob prevozu v trgovino), nudili oporo ob hoji in poskušali pot uporabnika čim bolj olajšati. Od tod tudi ime Kamerat (tovariš, prijatelj).

Občani Mestne občine Velenje, starejši od 65 let ali gibalno ovirani, ki potrebujejo prevoz na relaciji Šaleške doline (zdravstveni dom, pokopališče, lekarna, trgovina, banka, Bolnišnica Topolšica ...), lahko storitve naročijo od jutri naprej na brezplačni telefonski številki: 080 15 70.

Z avtomobilom bo torej upravljal Mladinski center Velenje, za lažjo organizacijo prevozov pa je obvezno, da se potrebe po prevozih najavijo vsaj 3 dni preden je prevoz potreben. Klice sprejemamo od ponedeljka do četrtka od 8. do 15. ure in ob petkih od 8. do 13. ure. Klicni center bomo vzpostavili v Uradu za družbene dejavnosti.

Prevozi se izvajajo ob delavnikih med 7.30 in 15.30.

Obvestila vezana na projekt bomo objavljali na spletni strani Mestne občine Velenje: www.velenje.si