O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco - Regijska konferenca "Turizem - razvojna prioriteta SAŠA regije?"

Spoštovani,

v ponedeljek, 12. novembra 2018, bomo ob 10. uri v protokolarni sejni sobi Mestne občine Velenje (Titov trg 1, 2. nadstropje) pripravili novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili regijsko konferenco "Turizem - razvojna prioriteta SAŠA regije?".

Župani SAŠA regije so podjetništvo in turizem opredelili kot pomembni regijski prioriteti. Savinjsko-šaleška regija je destinacija, ki ima po mnenju poznavalcev še veliko neizkoriščenih razvojnih priložnosti na področju turizma. Pomanjkanje kadrov, razdrobljenost regije, dolgoročno in s konkurenčnimi destinacijami primerljivo financiranje, nastajajoče razvojne smernice turizma SAŠA so številni izzivi s katerimi se soočamo na področju turizma. Regijska konferenca bo odlična priložnost za seznanitev s primeri dobrih praks in izmenjavo mnenj, kako turizem kot regijsko prioriteto tudi udejanjiti.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali predsednik organizacijskega odbora konference in predsednik Centra za razvoj terciarnega izobraževanja SAŠA Velenje dr. Franc Žerdin, predsedujoči župan Sveta županov SAŠA regije Stanko Ogradi, direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice mag. Franci Kotnik in svetovalka za turizem Mestne občine Velenje Urška Gaberšek.

Prijazno vabljeni, da se udeležite novinarske konference!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si