O-STA

V Vzorčnem mestu prikazane Vojne sveta - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 9. november 2018 - V Vzorčnem mestu so pripravili tretji sklop postavitve pod naslovom Vojne sveta, ki je primerna za osnovnošolce, srednješolce in tudi druge obiskovalce. Obiskovalcem bodo omogočili virtualni ogled več kot 3.600 različnih vojnih žarišč, simulacije orožij, delavnice empatije in 'Escape Room' avanturo.

Preko postavitve Roboelektrike in 10.000 milj, kjer so obiskovalci spoznavali pomen tehnologije, robotike, odkrivanje živalskega in rastlinskega sveta, je v postavitvi Vojne sveta prikazan nesmisel vojn, od prazgodovine pa vse do danes. Predstavljen je celoviti pregled bojevanja, njegovih posledic in vzrokov, spodbuja pa k strpnosti ter zvišuje pomen sočutja in empatije. Prikazan je nesmisel bojev in poudarja težko življenje v zaledjih. V sklopu Vojne sveta bodo obiskovalcem ponudil pogled v prvo in drugo svetovno vojno, vojne po letu 1945, vojne do francoske revolucije, zaklonišče ter potek slovenske osamosvojitve. Obiskovalci se bodo lahko odpravili na virtualni pohod po več kot 3.600 različnih vojnih žariščih, s prikazom različnih taktik in strategij vojskovanja.

Postavitev Vojne sveta bo na ogled do konca februarja 2019, potem pa se bo Vzorčno mesto preselilo v Pozabljeni svet, kjer bo možno od aprila dalje raziskovati fosile, genetiko in dinozavre.

Vzorčno mesto, ki se nahaja na Kidričevi 2b v Velenju, je odprto od ponedeljka do petka med 14. in 18. uro. Več informacij lahko zainteresirani dobijo na spletni strani https://pattern.city/, telefonski številki 08 202 00 29 ali e-naslovu info@pattern.city,

Prijazno vabljeni in lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje