O-STA

Enapter izboljšuje zeleno elektrolizo - z novim elektrolizatorjem "EL 2.0"

PISA, Italija--(BUSINESS WIRE)--Enapter je danes predstavil novo generacijo svojih zelenih elektrolizatorjev, EL 2.0. Elektrolizatorji cepijo vodo na kisik in vodik. Gre za tehnologijo, ki bo močno doprinesla k bolj okoljsko-prijaznim tehnologijam na globalni ravni. "Ta teden Enapter slavi svoj prvi rojstni dan in zelo smo veseli, da lahko predstavimo svoj najnovejši izdelek," je predsednik Sebastian-Justus Schmidt dejal na praznovanju prve obletnice v Enapterjevem raziskovalnem in razvojnem centru v Pisi. "EL 2.0 je manjši kot njegov predhodnik, zahteva manj časa za namestitev in na splošno zmanjša stroške kupcev. Enostavno se poveže z več napravami in tvori sisteme zmožnosti od 500 do 10.000 litrov na uro." Enapterjevi elektrolizatorji s patentirano membrano za anionsko izmenjavo so edinstveni na trgu, ker so majhni, fleksibilni in modularni. Imajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, saj ne zahtevajo rabe žlahtnih kovin. EL 2.0 spremlja tudi obljuba reciklaže, ki pa ne predstavlja dodatnih stroškov. Enapter bo elektrolizatorje vzel nazaj in prikazal možnost reciklaže po načelu od zibke do zibke.

Enapter je bil ustanovljen z močno vizijo: prihodnost brez ogljika in brez rabe fosilnih goriv za pridobivanje energije. Leto kasneje je Enapter predstavil svoj prvi dosežek na poti k tej prihodnosti. Schmidt je prepričan, da je "vodik ključen pri zagotavljanju samostojnosti, zanesljivosti in varnosti za vse sektorje - energijo, toploto in transport - v kakršnemkoli energijskem sistemu".

Enapter je predan zagotavljanju gradnikov prihodnosti energije. EL 2.0 ima tako tudi sistem upravljanja z energijo. Ta elektrolizatorske module spremeni v en velik elektrolizator. Služi tudi kot osnova za upravljanje s kompleksnimi, hibridnimi energijskimi sistemi. Enapter namerava del svoje programske opreme dati na voljo v odprto-kodni obliki, saj želi, da ta postane operativni sistem za novi energijski svet.

O Enapterju

Enapter načrtuje in izdeluje visoko učinkovite in modularne generatorje, ki za elektrolizo uporabljajo membrano za anionsko izmenjavo. Njegova osnovna tehnologija ima za sabo že desetletno bilanco uspehov in je osnova za edinstven nabor nizko-cenovnih in kompaktnih elektrolizatorjev. Danes jih že uporabljajo v več državah na področju telekomunikacij, v akademskem svetu, v kmetijstvu in v domovih. Ekipa združuje svoje znanje s področij elektrokemije in informacijskih tehnologij in razvija ekonomijo vodika z vidika strojne in programske opreme. Za več informacij prosimo obiščite internetno stran www.enapter.com.

Izvorno različico besedila si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181111005033/en/

Kontakti

Vaitea Cowan, +49 30 25814 7916
Vodja komunikacij
vaitea@enapter.com