O-STA

McAfee uvrščen na drugo izdajo Gartner MQ za CASB, Gartner: "CASB rešitev naj bo pomemben del varnostne strategije rabe strežniških oblakov"

15.11.2018
McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

objavlja, da je Gartner uvrstil McAfee na drugi letni "Magic Quadrant for Cloud Access Security Brokers (CASBs) 2018". McAfee Skyhigh Security Cloud se nahaja pri vrhu razdelka vodilnih proizvajalcev, med katerimi so še Netskope, Symantec ter Bitglass.

Analitiki pri Gartnerju so mnenja, da mora biti CASB rešitev obvezni sestavni del varnostne strategije vsake organizacije, ki uporablja storitve v strežniškem oblaku.

V zvezi z McAfee Skyhigh so pri Gartnerju pohvalili:

· Celovitost uporabniškega vmesnika z več prikazi varnostne analize. Predloge priporočil za sanacijo, nekatera so lahko avtomatizirana. Sanacija lahko vključuje spremembe nastavitev v požarnih zidovih, rešitvah spletne varnosti ter varnostnih produktih za končne naprave.

· Velik korak naprej v implementaciji mehanizmov za preiskovanje prosto deljenih podatkov (open shares) ter za sprožanje ukrepov v primeru deljenja.

· Še bolj učinkovito prepoznavanje in nadzor nad občutljivo vsebino glede na različico iz lanske analize. Množica opcij za odkrivanje, označevanje in odzivanje na občutljive informacije na upravljanih in nenadzorovanih napravah, v upravičenih in neavtoriziranih oblačnih storitvah.

· Enostavno kreiranje DLP pravilnikov za namenske aplikacije. Brez programiranja, zgolj z dodatkom, ki "snema" rabo aplikacije ter identificira elemente, ki se nato uporabijo v pravilnikih.

· CSPM funkcionalnosti, ki presegajo celo tiste od nekaterih ponudnikov strežniških oblakov - napredna revizija in pregledovanje skladnosti ter več možnosti za avtomatsko in vodeno ročno sanacijo.

Varnostni posredniki za povezavo s strežniškimi oblaki ti. CASB, ali Cloud Access Security Brokers, so izdelki in storitve, ki poskrbijo za vidljivost rabe aplikacij v strežniških oblakih, omogočajo nadzor dostopa do aplikacij in ki hkrati izvajajo zaščito poslovnih podatkov med transportom do ali uporabo v aplikacijah. Delujejo za uporabnike znotraj kot tudi zunaj tradicionalnih meja informacijskega omrežja organizacije, njihova najbolj enostavna funkcionalnost pa je na primer blokiranje dostopa do neavtoriziranih ali neznanih strežniških oblakov iz službenega računalnika. Primer strežniške aplikacije, katero vsi že dolgo poznamo, je Salesforce. Potem, ko se je uvidelo, kako popularna je in kako hitro se uveljavljajo podobne strežniške storitve, smo spoznali potrebo po konkretni zaščiti te vrste poslovanja in tako je nastala nova vrsta rešitev - CASB posredniki.

Gartner je pred meseci McAfee Skyhigh tudi razglasili za "2018 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Cloud Access Security Brokers".

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

" http://www.mcafee.com/uk/about/newsroom/index.aspx 

### ### ###

O podjetju McAfee

McAfee, je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov celostne palete varnostnih rešitev za zaščito podatkovnih povezav od končne naprave do strežniškega oblaka v svetovnem spletu. To sproti dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, spletnega prometa, storitev in strežniških oblakov, preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci rešitev podjetja McAfee so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Za podjetjem je dolgoletna tradicija, ime McAfee se pojavlja že leta 1987 kot prva komercialna proti-virusna rešitev. Iz tega ustanovljeno podjetje je prevzel Intel leta 2011 in ga preimenoval v Intel Security, nakar so postopoma ukinjali ime blagovne znamke, a leta 2017 se izloči iz te korporacij in postane spet McAfee. McAfee se ne da, vedno je bil tukaj in še dalje bo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com