O-STA

Bolnišica v mestu Cox's Bazar bo nudila neprekinjeno zdravstveno oskrbo 140.000 Rohingyom

Šejk Sultan bin Ahmed Al Qasimi, posebni humanitarni odposlanec fundacije in predsednik Sharjah Media Corporation (SMC), je bolnišnico odprl prejšnji petek. (Foto: Business Wire)

COX'S BAZAR, Bangladeš--(BUSINESS WIRE)--Na območju mesta Cox's Bazar v Bangladešu so odprli bolnišnica s 100 posteljami. Po pričakovanjih bo nudila oskrbo 140.000 Rohingyom, ki so nastanjeni v begunskem taborišču Kutupalong.

To obvestilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. V celoti si ga lahko ogledate na https://www.businesswire.com/news/home/20181114005631/en/

Zdravstvena ustanova, ki bo neprekinjeno delovala vse dni v letu in jo je zgradila in jo vodi organizacija Médecins Sans Frontières (MSF) - Zdravniki brez meja s pomočjo humanitarne organizacije The Big Heart Foundation (TBHF), s sedežem v Šardži, namerava v prvem letu sprejeti 7.200 ljudi.

Projekt, ki je del humanitarnih naporov TBHF za globalni doseg ranljivih skupnosti, je od SMC prejel donacijo vredno tri milijone dirhamov v okviru svoje iniciative za zbiranje sredstev za projekte zdravniške oskrbe, in bo ponudil prepotrebno pomoč že dolgo trpečim Rohingyom, še posebej nosečnicam, dojenčkom in majhnim otrokom.

Bolnišnica ima oddelek za intenzivno nego, pediatrijo in porodnišnico, in več ambulant, med njimi tudi za žrtve spolnih napadov.

Ustanova ima tudi sistem za čiščenje vode, ki ga uporabljajo prebivalci celotnega območja. Sistem ima visokotehnološki opozorilni sistem za zaznavanje prenosljivih bolezni, ki omogoča odziv in nadzor izbruhov bolezni. Bolnišnica bo krepila obstoječo infrastrukturo lokalnega okolja in se odzivala na izredne situacije, ki jih povzročijo epidemijska stanja ali naravne nesreče.

Šejk Sultan bin Ahmed Al Qasimi, posebni humanitarni odposlanec fundacije in predsednik SMC je bolnišnico odprl prejšnji petek.

Dejal je: "Sredstva za bolnišnico so bila zbrana v okviru javne iniciative zbiranja sredstev za projekte v zdravstvu, kar lepo demonstrira integrirana prizadevanja skupnosti Združenih Arabskih Emiratov, da širi sporočilo humanitarnosti po vsem svetu.

"Bolnišnica zrcali močne humanitarne vezi, k povezujejo Združene Arabske Emirate s svetom."

Po več kot letu dni krize v mestu Cox's Bazar je število Rohingyov doseglo skoraj milijon. Stopnja priliva na območje Cox's Bazar in pomanjkanje virov sta pripeljala do humanitarnega izrednega stanja, ki presega zmožnosti lokalnih skupnosti in sistemov.

Izvorno različico sporočila si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181114005631/en/

Kontakti

National Network Communications (NNC)

Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Vir: Sharjah Multimedia