O-STA

Mediji so postali novi ambasadorji HOČ'MO CESTO!

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je v četrtek, 22. novembra 2018 v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem, že drugič zapovrstjo organizirala prireditev Ambasadorji HOČ'MO CESTO. Častna gostja dogodka je bila ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek. Ta je v nagovoru poudarila, da bo še decembra letos znano, kako realna je časovnica iz Protokola o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško. Roki, ki bodo predstavljeni javnosti bodo realni in dosegljivi. Hkrati pa bo znana informacija o pričetku postopkov za sprejem državnih prostorskih načrtov na odseku Slovenj Gradec - Ravne na Koroškem - Holmec.
Koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik je v nagovoru izpostavil štiriletno pot Mladinske iniciative in pomembne mejnike. Izrazil je nezadovoljstvo nad čakanjem ustavnega sodišča v zvezi s prioritetno obravnavo "Braslovško-Polzelsko" presoje ustavnosti in zakonitosti državnega prostorskega načrta. Hkrati pa je izrazil zmerni optimizem nad premiki na projektu 3. razvojne osi na odseku med Velenjem in Slovenj Gradcem.

Mladinska iniciativa nazive ambasadorji HOČ'MO CESTO! podeljuje organizacijam in posameznikom, ki so z dosedanjo podporo in aktivističnim delom presegli okvire rednega delovanja svoje organizacije oz. funkcije, hkrati pa je naziv spodbuda za njihovo aktivno prizadevanje za 3. razvojno os tudi v bodoče. S povezovanjem smo najmočnejši in to je bilo glavno sporočilo svečanega dogodka.

Letošnje nazive ambasadorjev HOČ'MO CESTO! smo podelili medijem, brez katerih si ne znamo predstavljati našega dela. Vse pobude in sporočila naše iniciative bi bile zaman, če nas ne bi podpirali ravno mediji in njihovi predstavniki. Med letošnjimi prejemniki je čutiti naklonjenost izgradnji projekta 3. razvojne osi. S podelitvijo nazivov Mladinska iniciativa za 3. razvojno os krepi krog podpornikov in sklepa t.i. "ljudsko koalicijo" v prizadevanjih za cesto, ki za Korošce predstavlja upanje in obstoj.

Novi ambasadorji HOČ'MO CESTO! med fizičnimi osebami so postali: Jasmina Detela (Večer), Irena Fasvald (Koroški radio), Katja Gole (TV Slovenija), Mateja Kotnik (Delo), Petra Lesjak Tušek (Večer), Jon Petek (E-Koroška), Vesna Pušnik Brezovnik (STA), Tomaž Ranc (Večer), Katarina Valentar (Koroški radio), Lea Vornšek Pejovnik (TV Slovenija), Marko Vrečič (Koroški radio), Danijel Vunderl (VTV Velenje) in Metka Pirc (Radio Slovenija). Med organizacijami pa so novi ambasadorji HOČ'MO CESTO: Koroška regionalna televizija, Koroške novice, KTV Dravograd in KTV Ravne na Koroškem.

Vsi prejemniki so prejeli naziv z naslednjo utemeljitvijo: "Za medijsko pozornost in naklonjenost projektu 3. razvojne osi, ki je pripomogla k širši prepoznavnosti nujnosti izgradnje hitre ceste na Koroško."

V kulturnem programu je nastopila skupina Funky Boys iz KD Drugi zvoki, katero je tudi včlanjeno v Mladinski svet Ravne na Koroškem. Program je povezovala Janja Širnik.

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os se zahvaljuje vsem letošnjim nagrajencem za podporo, opravljeno delo in jim iskreno čestita!