O-STA

Zaprtje pošte na Gorici je poslovna odločitev družbe Pošta Slovenije - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 23. november 2018 - V Upravi Mestni občini Velenje smo ogorčeni nad odločitvijo Pošte Slovenije, da bo s 3. januarjem 2019 ukinila poslovalnico na Gorici. Vendar gre za poslovno odločitev družbe Pošta Slovenije, ki je usmerjena predvsem v zniževanje stroškov in ustvarjanje dobička, ter manj v družbeno odgovorno ravnanje, prijaznost, dosegljivost njihovih storitev za uporabnike. Lokalna skupnost na njihovo odločitev nima toliko vpliva kot bi si želeli.

V Mestni občini Velenje smo se že na prvo namero Pošte Slovenije o zaprtju poštne poslovalnice na Goriški 40 v Velenju, dobro leto nazaj, ostro odzvali. Tako lokalna skupnost, kot tudi Svet Krajevne skupnosti Gorica, smo nasprotovali ukinitvi pošte v naselju Gorica, ki ima največje število občanov v občini.

Obstoječi prostori poslovalnice Pošte Slovenije na Gorici so premajhni za uporabnike, zato smo pred časom predlagali, da bi prostore preselili v novozgrajen stanovanjski objekt na Gorici, kjer so prostori primernejši za izvajanje tovrstne dejavnosti. V Upravi Mestne občine Velenje smo bili tudi pripravljeni kupiti obstoječe prostore poslovalnice Pošte Slovenije na Gorici in tako spodbuditi njihovo odločitev za prestavitev poslovalnice v novo zgrajeno stanovanjsko sosesko. Žal je odločitev Pošte Slovenije poslovne narave, ki so jo verjetno dobro preučili, saj ukinjanje poslovalnic ne vršijo samo v Velenju, ampak tudi drugod po Sloveniji.