O-STA

Mesto Šarja obeležilo Unicefov naziv "otrokom prijazno mesto" z velikim karnevalom

Prvi otrokom in mladim prijazen karneval v Šarji, ki je sovpadel s svetovnim dnevom otroka. (Foto: Business Wire)
Prvi otrokom in mladim prijazen karneval v Šarji, ki je sovpadel s svetovnim dnevom otroka. (Foto: Business Wire)

- Otroci mesta Šarja sporočajo svetu: "Vsak otrok ima pravico živeti v varnem okolju kot mi"

- Udeležba več kot 500 šolarjev

Šarja, Združeni arabski emirati - (BUSINESS WIRE) - Otroci in mladi iz emirata Šarja v Združenih arabskih emiratih so v svet poslali sporočilo: "Vsak otrok ima pravico, da se igra, je srečen, se uči, je ustvarjalen, vsak otrok ima pravico živeti v varnem okolju kot mi. Otroci iz Šarje pozivamo ves svet, naj vsako mesto postane otrokom prijazno mesto."

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Za ogled celotnega sporočila pojdite na https://www.businesswire.com/news/home/20181126005607/en/

Poziv so otroci poslali v svet med prvim otrokom in mladim prijaznim karnevalom v Šarji, ki je sovpadel s svetovnim dnevom otroka in obeležil naziv otroku prijazno mesto, ki ga je Šarji pred kratkim podelil Unicef.

Med karnevalom je mesto Šarja oživelo ob zvoku glasbe, saj so na kilometrskem sprevodu po ulici Korniče v predelu Buhajra, ki leži v samem središču emirata, sodelovali poulični umetniki in več kot 500 družin, otrok in predstavnikov vladnih organizacij.

Na čelu sprevoda je bil vojaški orkester Združenih arabskih emiratov, ki je množico razveselil z vznemirljivo glasbo, zaigrano na dude. Dogajanje so popestrile "Leteče sanje" s pravljičnimi napihljivimi bitji, kot so gigantski ptič in hiške iz risank, ki so lebdele visoko v zraku. "Kamion balon" s pisanimi ustvarjalci, oblečenimi v balone, je mesto spremenili v ogromno zabavo z baloni, "Magični vrt" pa je bil s performerji na hoduljah, napravljenih v barvne rože in rastline dobesedno divji.

Pokrovitelj karnevala je bilo njegovo veličanstvo šejk Sultan Muhamed Kasimi, član vrhovnega sveta Združenih arabskih emiratov in vladar emirata Šarja, organiziral pa ga je Urad za otrokom prijazno mesto Šarja.

Vrhunec karnevala je bil ekstravaganten spektakularen ognjemet, ki je odlično zaključil čudovito praznovanje, s katerim so se poklonili bodočim sijočim zvezdam mesta.

- Konec -


O Uradu za otrokom prijazno mesto Šarja (SBFO)

Urad si prizadeva zaščititi otroke vseh starosti v Šarji ter dvigniti njihov status in dobrobit. V zasledovanju tega cilja pripravlja strategije in programe, ki jih uresničuje v sodelovanju s pristojnimi inštitucijami in vladnimi službami. Trenutno uresničuje projekt dojenčkom prijazen emirat Šarja (za otroke od 0 do dveh let) in projekt otrokom prijazno mesto Šarja (za otroke od 0 do 18 let).

Za ogled celotnega sporočila na businesswire.com obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20181126005607/en/

Kontakt

National Network Communications (NNC)

Fadia Daouk, +971 52 617 2111


Vir: Šarja