O-STA

V Žalcu z odprtjem drsališča pričeli praznično dogajanje

Župan Občine Žalec Janko Kos je včeraj, 5. 12. 2018, skupaj s predsednikom Mestne skupnosti Žalec Romanom Virantom ob 17. uri na Šlandrovem trgu prižgal praznično mestno razsvetljavo in uradno se je pričelo praznično dogajanje v Žalcu. Številne prireditve za veselo praznično vzdušje, ki bodo potekale ves december, so v Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec združili pod naslov Praznični december v Žalcu. Glavno prizorišče bo Šlandrov trg, odvijale se bodo tudi v Domu II. slovenskega tabora Žalec in v Dvorcu Novo Celje.

Uro pred prižigom prazničnih lučk so odprli drsališče na Šlandrovem trgu. Za brezplačno drsanje bo odprto ovse do 24. februarja 2019, in sicer od 15. do 20. ure od ponedeljka do petka, od 10. do 12. in od 14. do 21. ob sobotah, ob nedeljah pa uro manj, do 20.00. V prazničnem decembru ob petkih in sobotah do 22. ure. Možna bo izposoja drsalk po simbolični ceni 2 EUR. 7., 14. in 21. decembra bodo lahko drsalci zaplesali ob disco glasbi. Dvakrat tedensko bo potekala brezplačna šola drsanja in hokeja.

Prižigu lučk ob 17. uri je sledila plesno-igrana predstava za otroke Norček in december in prihod Miklavža s spremstvom, oboje v izvedbi Kulturno turističnega društva Levec. Miklavž je številne najmlajše, ki so napolnili prireditveni prostor na prenovljenem Šlandrovem trgu, obdaril s parkeljni in bonboni. Za razigrano vzdušje je poskrbela plesna animatorka Mojca Robič.

Decembra bo sledilo še veliko dogodkov, namenjenih vsem generacijam in različnim okusom, od koncertov in ponovitev operete Hmeljska princesa do komedij in otroških predstav.

Praznično dogajanje in leto bodo zaključili z dvema dogodkoma 31. decembra: s silvestrsko predstavo v Domu II. slovenskega tabora, nastopila bo Lucija Čirović s komedijo S trebuhom za kruhom, in silvestrovanjem na Šlandrovem trgu z ansamblom Poziv.

Podroben program Prazničnega decembra v Žalcu je na spletni strani www.zkst-zalec.si.

Avtor fotografij: Tone Tavčer