O-STA

Naj novoletne zaobljube postanejo resničnost

LifeClass Terme Sveti Martin ponujajo številne možnosti za zdrav življenjski slog in boljše počutje
Biodinamično kmetovanje temelji na konceptu življenjskih sil, na ravnovesju med živalmi in kmetijskimi območji
Obiskovalci bodo biodinamiko lahko doživeli v notranjih bazenih The Temple of Life
V centru Lumbalis skrbijo za celostno zdravstveno obravnavo

V dneh, ko se leto počasi poslavlja in marsikdo veselo proslavlja enega najbolj prazničnih mesecev, se nam utrne tudi misel na prihajajoče leto. Na čas za nov začetek, za novoletne zaobljube. Pri tem ne smemo pozabiti na še boljšo skrb za zdravje. Zdravje je namreč visoko na seznamu prioritet in želja marsikoga, vendar pogosto pozabimo na zdrav življenjski slog. Pri tem nam je lahko v navdih antropozofska filozofija Rudolfa Steinerja, ki zagovarja pogled na življenje kot celoto.

Celovita skrb za zdrav življenjski slog

Antropozofski nauk Rudolfa Steinerja, enega največjih umov 20. stoletja, duhovnega vodje waldorfske šole in utemeljitelja Goethejevega inštituta, človeka obravnava celovito - kot fizično, življenjsko, duševno in duhovno bitje. Utemeljitelj celovite skrbi za zdrav način življenja je bil tudi velik zagovornik biodinamičnega kmetovanja, ki temelji na konceptu življenjskih sil, na ravnovesju med živalmi in kmetijskimi območji. Tovrstno kmetovanje ne izčrpava zemlje, sledi astrološkemu koledarju, zagotavlja boljšo kakovost izdelkov, kmetovalci pa ne uporabljajo kemičnih in sintetičnih pripravkov.

Teden biodinamike v sosednjem Medžimurju

Velikemu filozofu sledijo v medžimurskem resortu LifeClass Terme Sveti Martin, kjer so med drugim povezani z lokalnimi pridelovalci hrane ter na tak način spodbujajo lokalno proizvodnjo, povezujejo lokalno skupnost ter gostom ponujajo okusno, svežo in zdravo hrano. Z namenom približati biodinamiko tudi svojim gostom bodo med 10. in 16. decembrom organizirali že drugi Teden biodinamike. Posvečen bo jedem, pripravljenim iz biodinamično pridelanih sestavin, biodinamiko bodo obiskovalci lahko v Wellness centru občutili med ritmično masažo telesa ter jo doživeli v notranjih bazenih The Temple of Life.

Redno gibanje in skrb za zdravo hrbtenico

Celovita skrb za zdravje pa vključuje tudi opustitev nezdravih življenjskih navad, redno gibanje, ki je pogoj za dobro telesno kondicijo, in dovolj spanca. V trenutnem hitrem življenjskem tempu človeškemu telesu pogosto ustreza tudi sproščujoče wellness razvajanje oziroma celostna zdravstvena obravnava, ki je še kako pomembna ob morebitnih zdravstvenih težavah. Mnogi zato ob težavah poiščejo strokovno pomoč v Lumbalis centru, ki se nahaja v čudovitem okolju medžimurskih term, kjer lahko prijeten oddih združijo z različnimi terapijami. Predvsem ljudje s težavami s hrbtenico bodo tam našli številne možnosti za lajšanje svojih tegob, obenem pa bo na njihovo zdravje blagodejno vplivala termomineralna voda. Celovit pristop, pri katerem wellness program z obravnavami in terapijami nadgrajujejo zdravniki, kot so fiziater, ortoped, anesteziolog, fizioterapevt in delavni terapevti, je primeren tudi za športnike, pred- oziroma pooperativno rehabilitacijo ali le sprostitev po različnih naporih.