O-STA

Otroke je v Lipici obiskal Miklavž, praznično vzdušje pa se obeta vse decembrske dni

Miklavževanje v Lipici s skupino Jazzva
Predstava Zgodba o Lipici je presenetila s posebnim glasbenim doživetjem
V družbi najlepših belih lipicancev je otroke v Lipici v nedeljo obiskal Miklavž s škrati in parklji
Za vse najmlajše prijatelje lipicancev je Miklavž s kočijo pripeljal tudi darila

V družbi najlepših belih lipicancev je otroke v Lipici včeraj obiskal Miklavž s škrati in parklji. Skupaj s 40 belimi lipicanci in akustično skupino Jazzva je pripravil prav posebno predstavo Zgodba o Lipici s posebnim glasbenim doživetjem. Za vse najmlajše prijatelje lipicancev je s kočijo pripeljal tudi darila. Tako se bodo še dolgo spominjali nepozabnega dne v Lipici in druženja s čudovitimi belimi konji. Prav vsi obiskovalci Lipice so lahko včeraj spoznavali skrivnosti zimskega življenja lipicancev na posebnih tematskih vodenih ogledih. Obiskali so Miklavževo tržnico in v preddverju jahalnice občudovali razstavo miniaturnih jaslic z vsega sveta iz osebne zbirke režiserja Gregorja Tozona. Podali so se na vožnjo s kočijo, otroci pa so spoznavali in jahali ponije.

V družbi več kot 300 lipicancev se na Štefanovo obeta blagoslov konj

Čarobno praznično vzdušje se na lipiškem posestvu nadaljuje tudi v prihajajočih decembrskih dneh. Priložnost za prvi stik z lipicanci in spoznavanje psihologije dela s čudovitimi belimi konji nudi doživetje Postanite šepetalec konjem. Prav posebno praznovanje pa bodo v Lipici pripravili na Štefanovo, 26. decembra, ko bodo obudili tradicijo blagoslova konj in pripravili prazničen dan med več kot 300 belimi lipicanci. Štefanovo bo odlična priložnost za stik z belimi konji, ogled prikaza podkovanja, vožnje s kočijo in obisk praznične tržnice ob glasbi v živo. Praznovanje bo doseglo vrhunec ob 15. uri s predstavo Zgodba o Lipici.

Priložnost za ogled pravljične predstave Zgodba o Lipici in nepozabna družinska doživetja z elegantnimi belimi konji bo tudi 30. decembra, nato pa že prvi dan novega leta in šestega januarja 2019. Vse do takrat bo v domu belih lipicancev na ogled tudi razstava miniaturnih jaslic.