O-STA

Zaključena prenova laboratorija v velenjskem zdravstvenem domu - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 11. decembre 2018 - V teh dneh je bila zaključena prenova prostorov v enoti za laboratorijsko medicino v Zdravstvenem domu Velenje, s katero smo izboljšali učinkovitost, kakovost dela, dostopnost in zasebnost za uporabnike laboratorijskih storitev. Prenovili smo sanitarne prostore, prostore za odvzem krvi in administracije ter uredili nov prostor za sprejem pacientov. Razširjen prostor za odvzem krvi sedaj omogoča hkratni sprejem treh pacientov. Obnovljeni laboratorij ustreza najnovejšim standardom in tehničnim zahtevam za laboratorije. Vrednost investicije je znašala 128.266,69 evrov, od tega je Mestna občina Velenje sofinancirala 100 tisoč evrov.

Prenovo smo izvedli v okviru Programa dela in finančnega načrta Zdravstvenega doma Velenje, Resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2016-2025 "Skupaj za družbo zdravja". Izvajalec prenove je bilo podjetje Sagograd, d. o. o.

Laboratorij je od ponedeljka do petka odprt med 7. in 19.30, za nujne primere pa tudi do 20. ure. Paciente, ki imajo naročene biokemične preiskave, sprejemajo med 7. in 10. uro. Popoldanski odmor za malico imajo med 16.30 in 17. uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih je laboratorij zaprt.