O-STA

NEO, platforma za pametno življenje: enostavno upravljanje televizijskih in spletnih vsebin ter naprav pametnega doma v slovenskem jeziku

Ljubljana, 12. decembra - Svet, v katerem živimo, človeštvo spodbuja, da nenehno postavlja nove mejnike. 12. decembra 2018 je nov mejnik pri spremljanju in iskanju vsebin postavil Telekom Slovenije, ki je svojim uporabnikom med prvimi na svetu omogočil, da lahko vsebine, ki so dostopne prek televizije in ostalih zaslonov, ter naprave pametnega doma upravljajo z glasom in to kar v slovenskem jeziku in na enem mestu. NEO, platforma za pametno življenje, združuje najboljše rešitve za dom in zabavo - enostavno iskanje po TV-programih, vsebini v živo ali vsebinah v videotekah in aplikacijah, pregleden ogled nazaj do 7 dni ter popolno prilagajanje potrebam in željam uporabnika. Ob tem pa NEO omogoča še enostavno upravljanje pametnih naprav, opravljanje spletnih nakupov prek TV ekrana, kmalu pa sledi še igranje vedno bolj popularnih igric brez konzole.

NEO, platforma za pametno življenje, uporabnikom prinaša svet neomejene povezanosti za neomejeno udoben vsakdan. Ker je NEO rezultat razvoja in znanja strokovnjakov Telekoma Slovenije, je v največji možni meri prilagojen slovenskim uporabnikom.

"Svoje uporabnike poznamo, vemo, kaj in kdaj najpogosteje gledajo, na kakšen način spremljajo in iščejo vsebine, pa tudi, katere pametne naprave so za slovenske uporabnike najbolj uporabne. To znanje smo združili v NEO, ki nam zaradi lastnega razvoja omogoča neskončno prilagodljivost v prihodnosti in nenehno uvajanje novosti, ki bodo skladne s potrebami uporabnikov. Na ta način uporabnikom poenostavljamo življenja, odpiramo jim številne priložnosti in jim zagotavljamo varnost, ki je temelj zaupanja," ob tem poudarja Ranko Jelača, član uprave Telekoma Slovenije.

NEO razume slovensko

Tako vsebine, do katerih dostopate prek televizije, kot pametne naprave lahko odslej upravljate glasovno, saj NEO razume slovensko. Glasovno upravljanje je enostavno, in sicer prek daljinskega upravljalnika ali mobilne aplikacije, z glasovnim ukazom pa lahko želene vsebine iščete na različne načine - na primer: po imenu igralca oz. igralke, naslovu filma oz. serije, po ključni besedi, športu, ki ga želite gledati, ipd. Na ta način vsebine najdete veliko hitreje kot doslej.

Napreden iskalnik vsebin

Napreden iskalnik vam ne bo prikazal le filmov, serij in ostalih vsebin, ki so na voljo na televiziji ali v videotekah Telekoma Slovenije, temveč tudi vsebine na YouTube-u in ostalih sorodnih aplikacijah.

Ena platforma na vseh zaslonih

NEO deluje na vseh zaslonih - televiziji, mobitelu, tablici ali računalniku, kar uporabnikom med drugim omogoča, da z ogledom posamezne vsebine, ki so jo začeli spremljati prek televizije, nadaljujejo na tablici, mobitelu ali računalniku. Seveda tam, kjer so končali z ogledom.

Preprosto upravljanje pametnega doma

Poleg vrhunske izkušnje televizije in ostalih vsebin NEO omogoča tudi preprosto upravljanje pametnih naprav vašega doma. Želite pogledati, kdo stoji pred vašimi vrati, s kavča ugasniti luč, na službeni poti preveriti, če je vaš dom varen, prejeti informacijo, če je v vašem domu, medtem ko ste v službi ali na poti, prišlo do izlitja vode, ali pa, če je v vašem domu zaznan dim in s tem povečana nevarnost požara? Vse to omogoča NEO.

NEO preko ene same aplikacije vaše pametne naprave poveže v pametni dom. V Telekomu Slovenije so glede na dosedanje potrebe Slovenk in Slovencev ter tržne raziskave v svojo ponudbo vključili 11 pametnih naprav in senzorjev, ki so združljive z NEO Smartboxom. Ob tem so pripravili dva paketa, in sicer NEO Dom Skrbni, ki za 117,60 evra oz. 24 x 4,90 evra vključuje senzor za dim, senzor za izliv vode, senzor gibanja in daljinski obesek. NEO Dom Udobni pa za 141,60 evra oz. 24 x 5,90 evra senzor za dim, senzor za izliv vode, pametno vtičnico, senzor temperature in vlage ter senzor za okna in vrata. Vsi senzorji in vse pametne naprave so na voljo tudi posamično, poleg zgoraj navedenih pa so uporabnikom na voljo še senzor gibanja, pametna žarnica, pametna žarnica RGB ter notranja in zunanja kamera. Uporabnikom so na voljo v E-trgovini, na prodajnih mestih, v klicnem centru Telekoma Slovenije in v Programu zvestobe.

Otroški park

NEO ve, da vse oči ne smejo videti vsega, zato je najmlajšim namenil Otroški park. To je območje brezskrbnosti, kjer starši oz. skrbniki enostavno - glede na starost otroka - omogočijo le ogled tistih vsebin, ki so namenjene posamezni starosti.

Številna mednarodna priznanja že v razvojni fazi

V Telekomu Slovenije so za NEO platformo za pametno življenje že v razvojnem obdobju prejeli štiri mednarodna priznanja. Tako je NEO na enem najpomembnejših globalnih dogodkov s področja inovacij CES 2018 prejel nagrado "Honoree" v kategoriji "Tech For A Better World product". Na CIA (Content Innovation Awards) je bil NEO uvrščen v ožji izbor v kategoriji "Advanced TV Innovation of the year", na tekmovanju za CSI Awards 2018, ki sodi med najprestižnejše in konkurenčne tehnološke nagrade v panogi, pa je prejel dve priznanji, in sicer je NEO prejel znak visoko priporočljive (Highly Commended) storitve v kategoriji "Best IoT/smart home or 5G Technology", uvrstil pa se je tudi v ožji izbor v kategoriji "Best TV everywhere or multi-screen video".

Ponudba za nove in obstoječe naročnike fiksnih storitev

Novi naročniki ob sklenitvi fiksnega oz. konvergenčnega naročniškega razmerja NEO Smartbox prejmejo brezplačno. V Telekomu Slovenije za popolno doživetje NEO ob tem priporočajo sklenitev naročniškega razmerja na paket Modri Svet. Obstoječi naročniki paketov, ki vključujejo televizijo Telekoma Slovenije in imajo možnost najemnega modela, pa lahko svoj dosedanji najemni box (ne glede na paket) zamenjajo z novim, to je NEO Smartboxom, in sicer ob plačilu 29 evrov.

***