O-STA

Novo leto, nov začetek

Naravni zdravilni dejavniki so povezani z lokalnim okoljem in tradicijo pridelave soli v Sečoveljskih solinah (foto hoteli LifeClass Portorož)
Thalasso terapija - za dušo in telo (foto hoteli LifeClass Portorož)
V Shakti Ayurveda Centru poznajo skrivnosti dobrega počutja (foto hoteli LifeClass Portorož)
Plavanje v ritmu meditativne glasbe v ogrevanih, z morsko vodo napolnjenih bazenih Sea Spa (foto hoteli LifeClass Portorož)

Prvi meseci novega leta so kot nalašč za to, da začnemo znova. Ker je nekje treba začeti, začnimo kar pri sebi. Naredimo nekaj za zdravje in dobro počutje. Privoščimo si oddih od vrveža vsakdana, razstrupimo svoje telo in misli. Oddajmo vse negativno in se napolnimo s pozitivnim.

Terme Portorož

V sklopu resorta LifeClass Hotels & Spa delujejo Terme Portorož. Edine terme v Sloveniji, ki se lahko ponašajo s kar petimi naravnimi, zdravilnimi dejavniki, tesno povezanimi z lokalnim okoljem in tradicijo pridelave soli v Sečoveljskih solinah. Elementi, kot so mediteranska klima, slanica (acqua madre), solinsko blato (fango), morska voda ter 42.000 let staro Pramorje pomembno vplivajo na preprečevanje in zdravljenje več kot 11 bolezenskih indikacij. Poskrbite, da boste novo leto začeli zdravi in polni energije. Če še ne veste kam za silvestrovo, preverite še zadnja mesta za silvestrsko večerjo.

Fit tudi pozimi

Kaj pravite na to, da leto začnete z malo drugačnim razgibavanjem? Vodna aerobika, dihalne vaje, ajurvedska joga, tek ob morju, trening v moderno opremljenem fitness centru LifeFit ali plavanje v ritmu meditativne glasbe v ogrevanih, z morsko vodo napolnjenih bazenih Sea Spa. Za vsakega se bo našlo nekaj. Z gibanjem pozimi namreč zmanjšamo možnost za nastanek prehodnih obolenj, krepimo pa tudi dihala ter skrbimo za zdrave kosti.

Zdravilna vročina

Tudi savnanje pozitivno vpliva na imunski sistem in uspešno preprečuje prehlad. Zaprite oči in vstopite v Sauna Park, kjer vas čaka 7 različnih savn na več kot 1.000 m2 površine. Poleg klasične finske in turške savne bodo za izločanje strupov iz telesa in lažje dihanje poskrbele zeliščna, thalasso in solna savna. Počitku med posameznimi tretmaji pa so namenjene Kneipp kopeli, masažni vrelci, slapovi, barvna terapija in ledena jama. Po svež zrak se, zaviti v topel kopalni plašč, odpravite na teraso s pogledom na morje.

Pomlajeni na prve dni novega leta

Naj bo letošnje leto nekaj posebnega tudi po času, ki si ga boste vzeli zase. Dobro počutje in lepota gresta z roko v roki. V sklopu Term Portorož deluje Center za estetiko in anti-aging, ki izvaja neinvazivne medicinske tretmaje za upočasnitev procesov staranja in vitalnost telesa. Pravi hit letošnje zime je maderoterapija obraza in telesa, kjer s pomočjo lesenih pripomočkov na preprost način dosežemo izboljšanje tonusa kože. Nanj prisega tudi prelestna Lorella Flego.

Masaža za vitalnost

Vitalnost telesa in dobra cirkulacija sta pomembna elementa dobrega počutja. Privoščite si katerega izmed thalasso tretmajev ali se odpravite na ajurvedski tretma k certificiranim indijskim terapevtom v Shakti-Ayurveda center. Počutili se boste kot prerojeni! Če imate občutek, da se je stres akumuliral v obliki vozlov vzdolž telesa, vam bo energična tajska masaža Wai Thai odpravila blokade. Vsak dan je priložnost, da naredimo nekaj dobrega zase!