O-STA

KLM z novo storitvijo Družinska obvestila v aplikaciji WhatsApp

KLM z novo storitvijo Družinska obvestila v aplikaciji WhatsApp.
KLM preko aplikacije Whatsapp vašim najbližjim sproti javlja najnovejše informacije o vašem letu

Nizozemska letalska družba KLM je sporočila dobro novico za vse mame, očete, babice, dedke in prijatelje potnikov KLM. Predstavili so novo storitev, Družinska obvestila, ki prijatelje in družino potnikov obvešča o poteku njihovega leta. Na ta način KLM domačim sproti javlja najnovejše informacije o letu njihovih najdražjih.

Potniki, ki dobijo vstopni kupon (boarding pass) preko aplikacije WhatsApp, dobijo povabilo, naj brezplačno uporabijo najnovejšo storitev KLM WhatsApp. KLM takoj po vzletu razpošlje sporočila potnikovim prijateljem in družini (ki jih potnik sam vključi v skupino). Naslednje sporočilo domači prejmejo takoj po pristanku, tudi če potnik še nima vklopljenega podatkovnega gostovanja ali Wi-Fija. Člani skupine so prav tako obveščeni v primeru zamude, kar lahko močno olajša načrtovanje dejavnosti po pristanku in skrajša nepotrebno čakanje na svojce ali prijatelje na letališču.

Poleg teh avtomatiziranih sporočil lahko člani skupine pri KLM tudi poizvejo o poteku leta. S to storitvijo želi KLM potnikom olajšati potovanje in pomiriti njihove najdražje.

KLM je prva letalska družba, ki svojim strankam in njihovim najbližjim ponuja storitev WhatsApp, ki pa je za zdaj na voljo le v angleščini. Če bo odziv nanjo pozitiven, nameravajo vanjo kmalu vključiti tudi druga družbena omrežja in razširiti ponudbo jezikov.