O-STA

EDF Renewables in Shell z investicijo v elektrarne na veter ob obali New Jerseyja

19.12.2018, 19:58 UTC

Območje ima potencial za pridelavo 2500 megavatov vetrne energije

SAN DIEGO & HOUSTON, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Podjetji EDF Renewables North America in Shell New Energies US LLC (Shell) sta v sredo sporočili, da sta ustanovili skupno podjetje Atlantic Shores Offshore Wind, LLC, v katerem ima vsako polovični delež. Ustanovili sta ga, da bosta lahko skupaj razvijali zakupno območje OCS-0499 znotraj območja za vetrno energijo v New Jerseyju (New Jersey Wind Energy Area - WEA). Zakupno območje ima potencial za pridelavo približno 2500 megavatov (MW) vetrne energije ob obali, kar zadosti potrebam skoraj milijona domov. Transakcija potrebuje še odobritev regulatorjev, gradnja pa je odvisna od pozitivne končne odločitve za naložbo.

Sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20181219005737/en/

Zakupno območje obsega 74.200 hektarjev površine približno 13 kilometrov od obale Atlantic Cityja na kontinentalni polici U.S. Outer Continental Shelf (OCS). Na tem območju so vetrni viri močni in nespremenljivi, voda je relativno plitka, v bližini pa so večja središča s potrebami po elektriki.

"V Shellu imamo drzne ambicije za razvoj našega segmenta obnovljive energije in v ameriškem priobalnem vetru vidimo velik potencial," je dejala Dorine Bosman, podpredsednica oddelka za razvoj vetrne energije v Shellu. "Pridobitev tega velikega območja v New Jerseyju dopolnjuje naš uspešen vstop v Massachusetts in obstoječe poslovanje na področju obnovljivih virov. Zaradi naše močne znamke in močnega globalnega položaja lahko svojim strankam nudimo več čistejše energije."

"Projekt je v skladu s ciljem skupine EDF, da bo podvojila kapaciteto obnovljive energije na 50 gigavatov na svetovni ravni do leta 2030. Hkrati utrjuje ambicije EDF Renewables, da bi bogate izkušnje na evropskem trgu morske vetrne energije uporabil na razvijajočem se ameriškem trgu," je komentiral Tristan Grimbert, predsednik in glavni izvršni direktor severnoameriške podružnice EDF Renewables. "Ob zniževanju stroškov morskih vetrnih elektrarn se ameriška morska vetrna industrija hitro razvija ob močni podpori tako na zvezni ravni kot na ravni posameznih zveznih držav. Industrija je v dobrem položaju, da bo prek zaposlovanja in priložnosti v dobavni verigi znatno prispevala h gospodarstvu New Yorka in New Jerseyja."

EDF Renewables ima v Evropi (Belgija, Francija, Nemčija in Velika Britanija) že v delovanju oz. razvoju morske elektrarne z močjo 2800 MW, kar podjetju omogoča, da učinkovito preoblikuje ameriški sektor morskih vetrnih elektrarn od New Jerseyja naprej.

Shell se je začel z obalno vetrno energijo v ZDA ukvarjati leta 2001. Že desetletja upravlja z morskimi kapacitetami, ima močno dobavno mrežo in je eden največjih distributerjev elektrike v Severni Ameriki. Zaradi teh prednosti lahko Shell širi svoj položaj na področju obnovljive energije v podporo ciljem podjetja glede obnovljivih virov. Trenutno je Shell vključen v pet delujočih projektov obalnih vetrnih elektrarn v Severni Ameriki in en projekt delujoče morske vetrne farme v Evropi. Shell je tudi del konzorcija, ki bo gradil in upravljal vetrne elektrarne Borssele 3&4 v Evropi. Atlantic Shores Offshore Wind, LLC bo začel pripravljati oceno lokacije in bo začel tudi z deli, tako da bi lahko ob pozitivni končni odločitvi glede naložbe do sredine leta 2020 vetrna farma že delovala.

O podjetju EDF Renewables North America:

EDF Renewables North America je eno vodilnih neodvisnih elektro podjetij na trgu Severne Amerike z več kot 30 leti bogatih izkušenj na področju obnovljive energije. Podjetje dobavlja elektriko za omrežja: vetrno (morsko in obalno), sončno (fotovoltaika) in projekte za skladiščenje; distribucijske rešitve: sončna, sončna+skladiščenje, polnjenje električnih vozil in upravljanje z energijo; ter optimizacijo premoženja: tehnične, operativne in tržne veščine za maksimalno učinkovitost energetskih projektov. Portfelj podjetja EDF Renewables v Severni Ameriki obsega razvite projekte v skupni moči 10 GW in še 10 GW na podlagi storitvenih pogodb. EDF Renewables North America je podružnica podjetja EDF Renewables, hčerinskega podjetja za obnovljive vire skupine EDF Group. Za več informacij obiščite: www.edf-re.com.

O podjetju EDF Renewables:

EDF Renewables je eno vodilnih mednarodnih podjetij na področju obnovljive energije z bruto obstoječo zmogljivostjo 14,2 GW na svetovni ravni. Pri razvoju se podjetje osredotoča predvsem na vetrno in sončno energijo pa tudi na druga področja industrije obnovljivih virov, kot so distribuirana elektrika in skladiščenje elektrike. EDF Renewables deluje predvsem v Evropi in Severni Ameriki, vendar nadaljuje rast s širjenjem v obetajoče rastoče regije, kot so Brazilija, Kitajska, Indija, Južna Afrika in Zalivske države. Podjetje je močno prisotno na trgu morskih vetrnih elektrarn, njegove elektrarne pa imajo skupno moč skoraj 2800 MW, vključno s tremi projekti ob obali Francije s skupno kapaciteto 1500 MW in morskim vetrnim projektom v Veliki Britaniji z močjo 450 MW. EDF Renewables upravlja z več kot 800 MW kapacitete morskih vetrnih elektrarn s tremi projekti: C-Power (325 MW) v Belgiji, Teesside (62 MW) in Blyth (41.5 MW) v Veliki Britaniji, ter z upravljanjem in vzdrževanjem 400 MW morske vetrne kapacitete po nedavnem prevzemu podjetja s sedežem zunaj Nemčije, ki je specializirano na tem področju. EDF Renewables razvija, gradi, upravlja in vzdržuje projekte na področju obnovljive energije tako za lastne potrebe kot za potrebe tretjih strank. Večina njegovih mednarodnih podružnic uporablja blagovno znamko EDF Renewables. EDF Renewables je podružnica skupine EDF Group, ki je specializirana za razvoj sončne in vetrne energije.

Za več informacij obiščite: www.edf-renewables.com.

Spremljajte nas na LinkedInu: https://www.linkedin.com/company/edf-renewables ter na Twitterju (prek @EDF_RE v francoščini in @EDF_Renewables v angleščini).

O podjetju Shell New Energies

Shell si prizadeva za povečanje segmenta elektrike pri svojem poslovanju, od pridobivanja do kupovanja, prodajanja in dobavljanja elektrike neposredno kupcem. Naš segment za nove energije skuša izkoristiti močno pozicijo podjetja na hitro rastočih in tržnih delih energetske industrije, kot je morska vetrna energija v ZDA.



Shell se je začel z obalno vetrno energijo v ZDA ukvarjati leta 2001. Trenutno je Shell vključen v pet projektov obalnih vetrnih elektrarn v Severni Ameriki in en projekt morske vetrne farme v Evropi. Skupno je naš delež energetskih kapacitet v teh projektih več kot 400 MW. Shell ima tudi 20-odstotni delež v konzorciju Blauwwind, ki bo gradil in upravljal vetrni farmi Borssele 3 in 4 ob nizozemski obali. Vetrni farmi sta zasnovani tako, da bosta imeli obstoječo zmogljivost 731,5MW, kar zadostuje potrebam po elektriki približno 825.000 nizozemskih gospodinjstev. Shell je 50-odstotni delničar podjetja Mayflower Wind Energy LLC, ki je okvirno pridobil projekt bloka 0521 v Massachusettsu, ZDA. Na zakupnem območju v Massachusettsu bi se lahko zgradilo elektrarne s skupno proizvodno zmogljivostjo približno 1,6 GW, kar zadostuje za oskrbo več kot 680.000 domov s čisto elektriko vsako leto.

https://www.shell.com/newenergies

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181219005737/en/

Kontakti:

POIZVEDBE:

EDF Renewables North America
Sandi Briner +1 858-521-3525
MediaRelations@edf-re.com

EDF Renewables
Manon de Cassini-Hérail +33 (0)1 40 90 48 22
manon.decassini-herail@edf-en.com

Shell odnosi z mediji
Shell mednarodna št. +44 (0) 20 7934 5550
Shell ZDA +1 832 337 4355

Vir: EDF Renewables North America


Multimedijske vsebine