O-STA

Takle mamo ... / So it has come to this... #6: Manuel Fabris

Ustvarjanje v Ulični galeriji se v letu 2019 nadaljuje. TAM-TAM in zavod Muzej in galerije mesta Ljubljane vas vljudno vabita na odprtje nove razstave na prostem, ki bo v torek, 8. januarja, ob 17. uri v Ulični galeriji na Vegovi v Ljubljani. Na šesti razstavi cikla "Takle mamo ... / So it has come to this..." se s triptihom "Preskoki" predstavlja Manuel Fabris.

Umetniško prakso Manuela Fabrisa zaznamuje želja po poenotenju navideznega nasprotja med digitalnim načinom dela kot natančnim, hladnim, in ročnim načinom, ki ga vidi kot neposrednega in spontanega. Njegov proces vključuje prenose podob iz medija slike v digitalni medij in obratno. Pri tem uporablja kolažiranje ter analogno in digitalno plastenje skicoznih podob. Skozi manipulacijo s slednjimi se njihova prvotna oblika postopoma izgublja, umetnik pa tako gradi kompleksnejša in abstraktnejša dela. Ta postopek prenašanja se običajno konča na platnu, tokrat pa se ustavi korak prej. Podobe pristanejo na plakatih, s tem pa se približajo svojemu prvotnemu uličnemu navdihu, ki ga Fabris najde v grafitih.

Manuel Fabris je študent podiplomskega študija slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Sodeloval je na več skupinskih razstavah; med njimi so ODD v Zelenici v Avtonomni tovarni Rog, Bridges: Nova slika v galeriji Lauba v Zagrebu, ALUO prehod: Papirologija v galeriji Equrna in Urban Playground v galeriji DobraVaga, kjer se je leta 2018 predstavil tudi samostojno, z razstavo UNTITLED. (Ajda Kocutar, Lara Mejač, kuratorki)

Razstava bo na ogled do 4. 2. 2019

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator cikla Takle mamo ... / So it has come to this...: Muzej in galerije mesta Ljubljane

Kuratorki razstave: Ajda Kocutar, Lara Mejač

Projekt podpira Tektonik kraft pivovarna