O-STA

"Če hočeš dobro službo, si jo ustvari sam" - predavanje dr. Marka Pleška

Predavanje dr. Marka Pleška - Če hočeš dobro službo, si jo stvari sam

Na Fakulteti za elektrotehniko bo v četrtek, 17. 1. 2019, predaval direktor uspešnega mednarodnega podjetja Cosylab. V enournem predavanju z naslovom "Če hočeš dobro službo, si jo ustvari sam" bo prikazal svoj inovativni način vodenja podjetja, ki je pripeljal do izjemnosti, ki v Slovenji na področju znanstvene odličnosti in poslovne uspešnosti nima para. Njegov uspeh temelji na vrednotah, ki jih podjetje udejanja.

Teme, o katerih bo govoril, so:

• velike fizikalne eksperimentalne naprave, kot npr. CERN (jedrska fizika, fizika osnovnih delcev, "božji" delec), ITER (fuzija, energija prihodnosti), ALMA (največja delujoča mreža radioteleskopov) ipd., pa tudi sinhrotron v Bazovici
• zdravljenje raka s protonsko terapijo, ki je bistveno izboljšana verzija radioterapije
• internacionalizacija, tuji trgi
• beg možganov, položaj Slovenije v svetu
• "work-life balance", sploh v Sloveniji

Predstavil bo način, kako izbrati prave sodelavce, kako jih dodatno izobraziti, kako jih motivirati in kako jim privzgojiti pripadnost.

O dr. Marku Plešku

Mark Pleško je doktoriral iz fizike jedra in osnovnih delcev pri 25-ih letih. Je ustanovitelj in direktor družbe Cosylab, ki je zrasla v mednarodno podjetje s preko 180 zaposlenimi in je vodilna na svetu v svoji niši krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike ter za protonsko terapijo raka. Poleg podjetja Cosylab je direktor podjetij Tehnodrom in Letrika Sol, član upravnega odbora švicarske družbe AAT, predsednik upravnega odbora Inštituta "Jožef Stefan", član upravnega odbora Društva za promocijo in tehnično kulturo (ZOTKS) ter član Programskih svetov Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Je prejemnik nagrade Evropskega društva za fiziko za nadzorne sisteme v eksperimentalni fiziki ter gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, predsednik Inženirske akademije Slovenije, od leta 2013 član EU-Japan Business Round Table, skupine 50-ih predsednikov in direktorjev najvplivnejših podjetij iz EU in Japonske, ki dajejo priporočila evropski komisiji in japonski vladi v gospodarskih zadevah.

Več o njegovih mislih lahko preberete na povezavi: https://bit.ly/2Ci3tDt

Predavanje organizira Inženirska Akademija Slovenje IAS v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko UL.

Agenda:

14:00 Kratka predstavitev dr. Marka Pleška
14:05 Predavanje
15:00 Vprašanja iz občinstva
15:15 Druženje s predavateljem v avli ob kavi in pijači
15:45 Zaključek

KDAJ: četrtek, 17. 1. 2019, ob 14:00

KJE: Velika predavalnica na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Vljudno vabljeni!