O-STA

Nov začetek. Vsak dan.

Vabljeni v Termalno Pramorje
Vsaj enkrat na mesec si privoščite skok v savno
Blagodejne fango obloge
Maderoterapijo obraza je preizkusila tudi Lorella Flego (foto ZEN)

Vsak dan je priložnost, da začnemo znova. Ker je nekje treba začeti, začnimo kar pri sebi. Naredimo nekaj za zdravje in dobro počutje. Privoščimo si oddih od vrveža vsakdana, razstrupimo svoje telo in misli. Oddajmo vse negativno in se napolnimo s pozitivnim.

Kdaj ste nazadnje naredili nekaj novega?

Začeti na novo je kakor vzeti prazen kos papirja in narisati nanj karkoli si želimo. Kar nas navdihuje, osvobaja negativnih misli in nam daje motivacijo za naprej. Zakaj ne bi narisali krog Enso, ki v zen budizmu predstavlja neskončen cikel življenja, gibanja in rasti? Naj nam bo to vodilo za naprej.

5 nasvetov za nov začetek:

1. Vsak dan si vzemite čas zase. Že 15 minut meditacije in umirjenega dihanja lahko naredi čudeže.
2. Bodite redno fizično aktivni. Z gibanjem zmanjšamo možnost za nastanek prehodnih obolenj, krepimo pa tudi dihala ter skrbimo za zdrave kosti.
3. Vsaj enkrat na mesec obiščite savno. Savnanje pomirja, pozitivno vpliva na imunski sistem in preprečuje prehlad.
4. Občasno si privoščite masažo. Stres povzroča zastajanje energije, kar se kaže v slabi cirkulaciji, vozlih vzdolž telesa in slabi volji.
5. Začnite dan s pogledom na morje in ne na vaš mobilni telefon.

Poiščite v sebi najboljšo verzijo vas

V vsakem izmed nas se skriva iskrica, ki čaka, da jo odkrijemo. V vsakem trenutku lahko postanemo boljši in se približamo temu, kar želimo postati. Naj bo letošnje leto nekaj posebnega tudi po času, ki si ga boste vzeli zase. Dobro počutje in lepota gresta z roko v roki. Včasih že s kratkim tretmajem dosežemo veliko spremembo. Tudi slavni obrazi, kot je Lorella Flego, preizkusijo kakšno neinvazivno metodo za upočasnitev procesov staranja in vitalnost telesa, kot sta estetska akupunktura, maderoterapija, ki ju izvajajo v Centru za estetiko in anti-aging.

Vitalni 365 dni v letu

Vitalnost telesa in dobra cirkulacija sta pomembna elementa dobrega počutja. Zakaj si ne bi tudi vi privoščili sprostitev v 7 različnih savnah v sklopu Savna Parka na več kot 1.000 m2 površine ali katerega izmed thalasso tretmajev, ki temeljijo na več kot 800-letni tradiciji zdravljenja. Počutili se boste kot prerojeni.

Vaše barve na vsakem koraku

Ali ste vedeli, da ima vsak svojo barvo? Po ajurvedi, ki pomeni veda o življenju, se namreč glede na telesno konstitucijo in osebne karakteristike delimo na tri doše: vato, pito in kapo, za katere veljajo različne karakteristike, barve in način prehranjevanja. Uravnotežite se s pomočjo ajurvedskih tretmajev v Shakti-Ayurveda centru ali pa se prepustite istrskim barvitim grižljajem v Istrian bistro & Tapas baru, kjer boste znova odkrili svoje strasti.

Fit malo drugače

Kaj pravite na to, če se letos razgibate na malo drugačen način? Vodna aerobika, dihalne vaje, ajurvedska joga, tek ob morju, trening v moderno opremljenem fitnes centru LifeFit ali plavanje v ritmu meditativne glasbe v ogrevanih, z morsko vodo napolnjenih bazenih Sea Spa. Ne pozabite pa na pomembnost udobnega in mirnega spanca, ki si ga lahko privoščite v hotelih LifeClass Portorož. Prebujanje s pogledom na morje.

Povrnite si zen moči

Zdrava hrana, aktiven življenjski slog ter čas za počitek prispevajo k uravnoteženemu načinu življenja. Polnovreden mediteranski zajtrk in osvežujoč sprehod na blagodejnem morskem zraku vam bosta povrnila moči, sveže iztisnjen sok iz Café Centrala pa bo poskrbel za zalogo vitaminov. Zakaj si ne bi v duhu počasnejšega ritma življenja privoščili kulinarično doživetje s 7-hodnim menijem v ekskluzivni restavraciji Salina s pogledom na morje, kjer prevladujejo čiste linije ter bela barva, ki predstavlja potovanje soli od morja do vesolja. Osvobajajoče kot nov dan.