O-STA

Vrhunska tehnologija išče podjetnika: Pobuda START:IP povezuje patente in ustanovitelje v Avstriji, na Madžarskem in v Sloveniji.

Banner START:IP, znanstvenika

NiTS, Universitäres Gründerservice Wien

Pobuda START:IP dunajskega univerzitetnega inkubatorja INiTS povezuje izbrane najnovejše tehnologije s potencialnimi podjetniki in podjetji v Avstriji, na Madžarskem in v Sloveniji. START:IP je tako prva in edina pobuda, ki povezuje vrhunsko univerzitetno raziskovanje in podjetniški duh iz Srednje Evrope. Več informacij je na voljo na www.startip.eu

Dunaj, 14. januar, 2019. Na sledi naslednji veliki stvari na Dunaju. Pobuda START:IP inkubatorja INiTS povezuje podjetništvo z vrhunskim univerzitetnim raziskovanjem. Zamisel: patentirane visokotehnološke izume se predstavi potencialnim ustanoviteljem in inovacijskim podjetjem z namenom razviti podporne podjetniške modele in na koncu ustanoviti podjetja.

Podjetniki, ki iščejo najnovejše tehnologije

Po večmesečnem poizvedovanju, med katerim je bilo odkritih okoli 40 visokotehnoloških izumov, je bilo doslej v končni izbor uvrščenih 15 patentov. Pobuda START:IP zdaj za te patente išče ustanovitelje ali podjetja. "Patente oziroma izume združujemo s potencialnimi ustanovitelji. START:IP se smatra za poizvedbeno in posredovalno platformo za raziskovalce s prebojnimi izumi na eni strani ter ustanovitelji in podjetji, ki jih zanimajo inovacije, na drugi. Postopek odkrivanja patentov je že skoraj zaključen, zdaj je na ustanoviteljih, da te zamisli pretvorijo v poslovne modele," družno pravita Irena Fialka, izvršna direktorica INiTS, in Markus Pietzka, projektni menedžer za START:IP.

Vse tehnologije in patente, ki so no voljo potencialnim ustanoviteljem, je mogoče najti tukaj.

V kolikor se želijo udeležiti združevalnega dogodka 30. januarja 2019, se lahko zainteresirani registrirajo na naslovu https://startip-matching-event.eventbrite.de. Na ta dan bodo znanstveniki osebno predstavili svoje izume vsem registriranim ustanoviteljem in podjetjem. Novo oblikovane ekipe bodo nato imele dva meseca za delo na novih podjetniških modelih, ki bodo v končni obliki predstavljeni 28. marca

Brezplačne fotografije: FOTOLINK

O INiTS

INiTS, Universitäres Gründerservice Wien, je visokotehnološki inkubator mesta Dunaj in velja za enega vodilnih akademskih inkubatorjev na svetu. Je v lasti Univerze na Dunaju, Dunajske univerze za tehnologijo in Dunajske poslovne agencije.


Za dodatne informacije o INitS:

Erwin Hemetsberger
Vodja trženja in odnosov z javnostjo,
Maria-Jacobi-Gasse 1
1030 Dunaj
Telefon: +43 / (0)664 / 88 58 46 66
E-mail: erwin.hemetsberger@inits.at