O-STA

Softbank zaključil šest milijard dolarjev vredno naložbo v WeWork

Napovedana ustanovitev družbe The We Company

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Družba WeWork je danes sporočila, da je prejela za šest milijard ameriških dolarjev kapitala s strani SoftBanka. Pet milijard dolarjev je v obliki primarnega kapitala, namenjenega za rast, preostala milijarda je sekundarni kapital, ki bo uporabljen za financiranje odkupov delnic od naložbenikov in zaposlenih. Po zaključeni naložbi je vrednost družbe ocenjena na 47 milijard dolarjev.

Naložba vključuje že prej najavljeno zavezo SoftBanka v vrednosti štirih milijard dolarjev v obliki zamenljive obveznice v višini milijarde dolarjev in nakupnega bona v višini treh milijard dolarjev. SoftBank je od leta 2017 za WeWork in njene podružnice zagotovil več kot deset milijard dolarjev.

"WeWork je v več bilijonov dolarjev vredni industriji povzročil revolucijo s platformo, ki ponuja celostno rešitev za prostorske potrebe. WeWork je že doslej rasel neverjetno hitro in verjamemo, da bomo z Adamovo vizijo in našim kapitalom za rast zmožni agresivno zasledovati izjemne tržne priložnosti, ki se jim ponujajo," je dejal Masayoshi Son, predsednik uprave in glavni izvršni direktor SoftBank Group Corp.

WeWork je danes tudi sporočil, da ustanavlja družbo The We Company. The We Company bo uveljavila WeWork, WeLive in WeGrow kot tri ločene poslovne segmente, ki bodo gradili na dosedanjih dosežkih družbe WeWork na teh področjih: poslanstvo WeWorka je ustvariti svet, v katerem ljudje delajo zato, da si ustvarijo življenje, ne da samo preživijo; WeLive zasleduje poslanstvo ustvarjanja sveta, v katerem se nihče ne počuti osamljenega; WeGrow pa ima poslanstvo spodbujanja supermoči, ki se skriva v vsakem posamezniku.

"Preko razširjene mreže WeWorka in skupnosti Meetup družba The We Company trenutno dosega približno pet milijonov ljudi po vsem svetu, s pomočjo svežega kapitala pa jih bo dosegla še dodatne milijone. Žene nas vpliv, za katerega vemo, da ga lahko uporabimo, kadar vsi delamo skupaj v smeri doseganja istega cilja. Hvaležen sem našim zaposlenim, članom in našemu neverjetnemu partnerju SoftBank za njihovo predanost naši misiji," je dejal Adam Neumann, soustanovitelj in glavni izvršni direktor družbe The We Company.

WeWork je imel ob začetku leta 2019 več kot 400.000 članov na 425 lokacijah v 100 mestih v 27 državah. Poslovne stranke (člani z več kot 1.000 zaposlenimi) so predstavljale več kot 30 odstotkov skupnega članstva družbe. Kar 46 odstotkov poslovnih strank pravi, da jim WeWork daje svobodo in fleksibilnost, potrebno za rast na novih trgih. V septembru 2018 je bilo 30 odstotkov družb, ki so uvrščene na lestvico Global Fortune 500, članic WeWorka.

Več informacij o The We Company je na voljo na spletni strani we.co.

O družbi The We Company

Glavno poslanstvo družbe The We Company je dvigniti zavest sveta. Ljudem si prizadeva pomagati, da zaživijo samoiniciativno in da najdejo smisel v življenju, preučuje življenje - in to ves čas, ter sprejema dejstvo, da ljudje vedno rastejo in se nenehno posvečajo odkrivanju samih sebe, osebnostni rasti in spremembam.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190108005751/en/

Kontakti

Kontakti za medije
The We Company: press@wework.com
SoftBank: Ben Spicehandler - bspicehandler@sardverb.com





Vir: WeWork