O-STA

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo na Informativi 2019

Informativa 2019
Dron

V petek, 25. 1., in soboto, 26. 1., bo od 9. do 18. ure na Gospodarskem razstavišču potekala že 11. Informativa - največji sejem izobraževanja in poklicev. Tudi letos bo na enem mestu zbran pregled izobraževalnih programov, dodatnega izobraževanja ter vseživljenjskega učenja, obiskovalcem pa bodo na voljo številne informacije o poklicih in možnostih zaposlitve. Na Informativi 2019 se bo z zanimivimi vsebinami in eksperimenti predstavila tudi ljubljanska Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo.

Informacije o študiju iz prve roke

Obiskovalci bodo na stojnici fakulteta iz prve roke dobili informacije o študiju in vseh obštudijskih dejavnostih. Preko zanimivih predstavitev bodo predstavili vse tri smeri študija na fakulteti - gradbeništvo, geodezijo ter vodarstvo in okoljsko inženirstvo.

Obiskovalcem bo na ogled model premeščanja rečnih sedimentov, ki jih bo seznanil z osnovnimi fizikalnimi zakonitostmi premeščanja rečnih sedimentov in formiranja značilnih oblik dna strug. Ogledali si bodo lahko tudi brezpilotni letalnik (dron), ki omogoča izdelavo navideznega 3D modela, s katerim lahko tloris objekta prikažemo kot "obogateno resničnost". Z obogateno resničnostjo bomo 3D-model prikazali na tablici. Ker so mostovi eni najbolj prepoznavnih, pa tudi zahtevnih inženirskih objektov, jim bodo nekaj pozornosti posvetili tudi na Informativi, kjer bodo lahko obiskovalci sestavljali in preskušali modele mostičkov.