O-STA

Raziskuj Slovenijo z izobraževalno večigralsko mobilno igro Junaki Slovenije

Na Statističnem uradu smo se odločili za svež pristop k ozaveščanju o pomembnosti statistike v vsakdanjem življenju. Junaki Slovenije so večigralski kviz, ki se ponaša s čudovito grafično podobo in z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije. Gre za zabavno interaktivno igro, katere cilj je predstaviti uporabnikom igre Slovenijo in statistične podatke o Sloveniji nekoliko drugače.


Za več informacij o igri lahko obiščete ali spletno stran junaki-slovenije.si ali pa stran https://www.facebook.com/JunakiSlovenije na Facebooku.

Igra za operacijski sistem Android je na voljo tukaj.

Igra za operacijski sistem iOS (Apple) je na voljo tukaj.

Pomagaj dr. Edvardu Valvazorju raziskovati Slovenijo

Igra se odvija v prihodnosti, kjer Dr. Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije. Delo si olajša tako, da razvije simulacijo Slovenije. Zdaj potrebuje raziskovalce, da jih bo odposlal v eno izmed dvanajstih slovenskih regij v simulaciji. Tam bodo zanj zbirali informacije o Sloveniji. Vsak si lahko pred odhodom v simulacijo izbere za pomočnika enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, kralj Matjaž, Mojca Pokrajculja in drugi.

Raziskovalci, ki pristanejo v isti regiji, se v simulaciji potem skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z raziskovalci, ki so razvrščeni v druge regije. Ob tem zbirajo surovine in jih vlagajo v razvoj skupnega mesto v simulaciji. Posamezna igra traja 7 dni, zmaga pa mesto oziroma regija, ki se v tem obdobju najbolj razvije (od prazgodovine do prihodnosti). V igro je trenutno vključenih več kot 2.000 vprašanj, ki vsebujejo samo dejstva o Sloveniji ali v zvezi z njo.

Igralec lahko igra igro Junaki Slovenije na dva načina: lahko izzove eno izmed enajstih nasprotnih regij in se z njimi bori za surovine, lahko pa se pomeri z naključnim igralcem ne glede na to, kateri regiji ta pripada. Igralec, ki zmaga v igri po drugem načinu, prejme za nagrado le goldinarje (denarno enoto) in točke za zmago.

Video: https://vimeo.com/291654856