O-STA

Kulinarična Primorska - na obzorju festivali vin in razvajanja

V restavraciji Salina vas čakajo nepopisne gurmanske razvade
Razvade Istrian bistro & Tapas bara
Primorska vabi na božanske okuse
Restavracija Salina postreže z razkošjem okusov

Primorska je dežela, ki jo imajo gurmani in sladokusci zares radi. Rodovitna prst in veliko sonca poskrbita za sočne pridelke, ki jih pridni kmetje spremenijo v zlato. Nič čudnega torej, da vino velja za hrano, ne pijačo. Okus dobrega vina namreč ostane v ustih in mislih še dolgo. Kakor občutek po dobri masaži, ki kar traja in traja.

Vsi ljubitelji dobrega vina bodo prišli na svoj račun že zelo kmalu. Na kulturno obarvan vikend, 9. februarja, med 14. in 19. uro bo v znameniti Manziolijevi palači v Izoli potekal dogodek Svet Refoška - Refuscus Mundi, kjer se boste lahko udeležili vodene degustacije pod taktirko glavnega enologa kleti Vina Koper, Boštjana Zidarja. V kolikor boste izkoristili podaljšan vikend in se proti Primorski odpravili že v petek, izkoristite poživljajoč Enso vikend paket, s kopanjem v 42.000 let starem termalnem Pramorju in savnanjem. Če postanete lačni, si privoščite barvite grižljaje v Istrian bistro & Tapas Baru, ali pa razkošje okusov, ki jih ponujajo nevsakdanje jedi restavracije Salina. Ste že poskusili brule morskega ježka?

Naslednji vinsko-kulinarični dogodek bo namreč šele marca, ko bo med 10. - 11.3. v Mind Hotelu Slovenija potekal že tradicionalni, 21. Festival Malvazija. Letošnja tema so žlahtni okusi mediterana. Sliši se mikavno, kajneda?