O-STA

Prešernov dan z lipicanci, vilinsko pravljico in dih jemajočimi akrobacijami

Na Prešernov dan bodo čudoviti beli lipicanci v Lipici zaplesali z dobrimi vilami iz čarobne jame Vilenice in pričarali pravo belo pravljico. (Foto_Mitja Božič)
Na Prešernov dan v Lipico. (Foto_Kobilarna Lipica-Mediaspeed)
Nastopila bo tudi plesna akrobatka Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent. (Foto_Gorenjski glas)

Na Prešernov dan, 8. februarja, bodo čudoviti beli lipicanci v Lipici zaplesali z dobrimi vilami iz čarobne jame Vilenice in pričarali pravo belo pravljico. Kar 40 jih bo s svojo eleganco in prefinjeno lepoto prepletlo edinstveno predstavo Vilinska pravljica o Lipici. Visoko v zraku se jima bosta pridružili dih jemajoči plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent.

Prost vstop v Kobilarno Lipica in srečanje s Prešernom

Obenem bo Kobilarna Lipica na največji praznik slovenske kulture znova na široko odprla vrata. Kobilarno in posestvo Lipice bodo lahko obiskovalci obiskali brezplačno, srečali pa se bodo tudi s Prešernom, ki bo skupaj z Julijo delil fige in svoje stihe v zgodovinskem jedru kobilarne. Prisluhnili bodo čudoviti pravljici o Lipici in lipicancih, ki je zmagala na prvem literarnem natečaju Kobilarne Lipica in Kosovelove knjižnice Sežana, ter stkali neprecenljiva prijateljstva s prekrasnimi lipicanci.

Priložnost za stik s čudovitimi belimi konji in nepozabna družinska doživetja bodo od 10. ure dalje tudi tematski vodeni ogledi "Spoznajte zimsko življenje lipicancev", prikaz sedlanja in podkovanja lipicancev ter vožnje s kočijo. Otroci se bodo razveselili delavnice s poniji in jahanja ponijev, praznično vzdušje pa bodo še dodatno posladkale Prešernove kulinarične dobrote. Na praznik kulture bo v Lipici prav posebno praznično vzdušje. Lipicanca Pluto, Slava in njunih 300 prijateljev že nestrpno pričakuje vašo družbo!