O-STA

Objavljamo natečaj Prostovoljec leta 2018

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos sedemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali Naj prostovoljke, Naj prostovoljce, Naj prostovoljski projekt, pa tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2018 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in v skupini 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih moramo še poudariti, da se lahko prijavi kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 29. marec 2018.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Z natečajem in zaključno prireditvijo promoviramo prostovoljstvo in mladinsko delo ter nudimo prostovoljcem priložnost, da se srečajo in da skupaj pokažemo, kako razširjeno in pomembno je prostovoljstvo pri nas.

Več:

· Celotno besedilo natečaja in prijavnici so na voljo na naši spletni strani.

· Prostovoljec leta na Facebooku.

· Fotografije z lanskoletne podelitve .