O-STA

Letalska družba HOP! se je preimenovala v Air France HOP

Air France sporoča, da se njihova hčerinska družba HOP!, ki opravlja tudi lete iz Ljubljane v Pariz, od sedaj naprej imenuje Air France HOP. To bo omogočilo, da se jo jasneje poveže z blagovno znamko Air France, katere cilj je, da se še bolj okrepi in postane glavna referenčna točka za vse potnike, ki želijo leteti s francosko letalsko družbo. "Ta poteza predstavlja naslednji korak v procesu poenostavitve portfelja blagovnih znamk družbe Air France-KLM, z namenom, da bi zagotovili večjo jasnost za stranke in večjo skladnost z globalno ponudbo letalske družbe," še sporočajo z Air France.

Skupina Air France-KLM temelji na dveh močnih blagovnih znamkah, Air France in KLM, ki imata obe tudi svoji regijski znamki - Air France HOP in KLM Cityhopper. Svojim potnikom ponujajo tudi nizkocenovne storitve z blagovno znamko Transavia, ki je prisotna v Franciji in na Nizozemskem.

"Ta poteza je naslednji korak v smeri utrditve moči naših blagovnih znamk in povečanja jasnosti ter skladnosti ponudbe skupine Air France-KLM," je povedal Benjamin Smith, generalni direktor skupine Air France-KLM. "Domače letalsko omrežje, vključno z regionalnim trgom, ki ga trenutno upravlja HOP!, je ključnega pomena v poslovnem modelu Air France, saj zagotavlja njegovo regionalno oporo in je sestavni del zgodovine letalske družbe Air France in njene DNK. Zaradi močne konkurence na trgu moramo našo ponudbo narediti bolj jasno in jo še bolj povezati z vrednotami in prednostmi blagovne znamke Air France."

"Želel bi pohvaliti tudi predanost in profesionalnost vseh zaposlenih na HOP!. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo iz Air France HOP narediti referenčno blagovno znamko za lete v regijskem letalskem omrežju."

Ta projekt je v skladu s strategijo poenostavitve, ki jo pri Air France uvajajo znotraj sektorja letov na kratke razdalje, vključno s sektorjem za regionalne letalske operacije. Cilj tega je ponovno pridobiti zaupanje strank in obnoviti trajnostno gospodarsko ravnovesje. Sprememba blagovne znamke ne bo vplivala na delovne pogodbe zaposlenih pri HOP!. Prav tako se bodo vsi leti, prodani pod blagovno znamko HOP! ter tisti, ki so pod to blagovno znamko trenutno še v prodaji, izvajali nemoteno.