O-STA

Korak do kulture Ljubljana

TAM-TAM je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Turizmom Ljubljana nadgradil poletni projekt Korak do kulture. Nastal je zimski plakat, ki od 4. februarja 2019 vabi k obisku naše prestolnice. Plakat opozarja, da je Ljubljana z bogatim kulturnim programom le korak stran od ostalih slovenskih mest in krajev.

Rdeča nit projekta so tudi tokrat avtorske ilustracije oblikovalcev plakata, tandema AA - Anje Delbello in Aljaža Vesela, ki opozarjajo na arhitekturne posebnosti samih zgradb. Pod vsako ilustracijo je tudi kratka predstavitev kulturne ustanove, ki izpostavlja njeno dejavnost.

Na spodnjem delu plakata sta QR koda in povezava www.korakdokulture.si, ki vodita do Googlovega zemljevida, ki si ga mimoidoči lahko naložijo na telefon, tablico ali računalnik. Googlov zemljevid poleg lokacij vsebuje tudi aktualni program posameznih kulturnih ustanov v slovenskem in angleškem jeziku.

Naj vam bodo prav plakati na ulicah v pomoč pri izbiri kulturnega dogodka že za jutrišnji Prešernov dan!

Partnerji projekta: Center kulture Španski borci, Galerija Fotografija, Galerija Kresija, Ljubljanski grad, Lutkovno gledališče Ljubljana, MGL - Mestno gledališče Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Muzej za arhitekturo in oblikovanje - MAO, Narodna Galerija, Narodni muzej, Narodni muzej Metelkova, Slovenski etnografski muzej, SLOGI - Gledališki muzej, SMG - Slovensko mladinsko gledališče, SNG Drama Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana in TAM-TAMova Ulična galerija.