O-STA

INNFOS na kongresu mobilne industrije predstavil inteligentnega robota XR1

Prvi humanoiden uslužnostni robot na pogon SCA


BARCELONA--(BUSINESS WIRE)-- V Barceloni v Španiji je med 25. in 28. februarjem potekala letna konferenca mobilne industrije Mobile World Congress (MWC). Ekipa podjetja China INNFOS R&D je 26. februarja ob 14:00 po lokalnem času predstavila inteligentnega uslužnostnega robota sistema INNFOS SCA, XR-1.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20190225005534/en/


XR-1 se je predstavil s pozdravom, postregel kavo, zaplesal, odgovarjal na vprašanja in celo vtaknil nit v šivankino uho ter tako pritegnil pozornost številnih udeležencev in medijev. Še pomembneje pa je, da je robot predstavil skladne serijske sprožilce, ki jih je razvil INNFOS. Gre za pomemben korak pri razvoju uslužnostnega robota, ki bo sposoben intimnih interakcij s človekom.

Kratica SCA pomeni Smart Compliant Actuator oz. pametni skladni sprožilec, sistem, ki ga je samostojno razvil INNFOS. SCA združuje osnovni servo gonilnik, visokonatančni kodirnik, močnosti brezščetinski motor ter lahki zniževalnik prestav. Delovanje inteligentnega uslužnostnega robota XR-1 temelji predvsem na tem sistemu. Vsi sklepi robota XR-1 so sestavljeni s pomočjo INNFOS SCA. Najpomembnejša lastnost SCA so integrirani skladni sklepi, ki omogočajo visoko natančnost in dinamično gibanje, hkrati pa ohranjajo tudi varnostne lastnosti.

Dandanes so inteligentni uslužnostni roboti močno prisotni v poslovnem svetu, zdravstvenih zavodih, gospodinjstvih in številnih drugih okoljih. Da bi zagotovili varno in inteligentno komuniciranje med stroji in ljudmi, morajo imeti uslužnostni roboti ustrezno krmiljenje, biti morajo odporni na udarce, hkrati pa ohranjati funkcionalnosti visoko natančnih robotov.

INNFOS je zadostil vsem omenjenim pogojem, kar pomeni, da je sistem SCA vrhunski sprožilec. Ekipa INNFOS je premagala številne tehnične izzive, da je malenkost zmanjšala prostornino sprožilcev.

Hkrati algoritem za nadzor ustreznosti bistveno izboljšuje interakcijo med človekom in robotom. SCA je primeren za široko rabo na področju izdelave strojev in predelave, letalske in vesoljske industrije, preciznih instrumentov, zdravstva in na drugih področjih.

Na prizorišču konference je XR-1 prikazal dinamične mehanske dosežke in visoko raven integracije. Postal bo nov trend za robotske sklepe prihodnosti!

Sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190225005534/en/

Kontakt:

INNFOS Drive(Beijing)Technologies Co.,Ltd
Catherine Liu
info@innfos.com
http://www.innfos.com/company

Vir: INNFOS Drive(Beijing)Technologies Co.,Ltd

Foto: Business Wire

Grafika: Business Wire

Grafika: Business Wire

Grafika: Business Wire

Grafika: Business Wire

Grafika: Business Wire