O-STA

Še nekaj dni do vrhunca zime v Kranjski Gori

Približuje se navijaški smučarski spektakel
Slovenska favorita Štefan Hadalin in Žan Kranjec ponovno v boju za odličja
Praznujemo 20 let od zmage Jureta Koširja, na Vitranški strmini pa je dvojno zmago obeležil tudi izjemni Bojan Križaj

58. Pokal Vitranc 2019
9. in 10. marec 2019 - Kranjska Gora

Morda prav letos na stopničke znova stopi slovenski tekmovalec!

Kranjska Gora bo 9. in 10. marca pokala po šivih, saj organizatorji pričakujejo številne navijače, ki bodo evforično podpirali domače smučarske upe pri boju za odličja in zadrževali dih ob nastopih svetovnega podprvaka v kombinaciji Štefana Hadalina in petega veleslalomista s svetovnega prvenstva Žana Kranjca. V sestavah ekip so vsi prejemniki odličij s Svetovnega prvenstva v Areju, od avstrijske reprezentance s prvim zvezdnikom Marcelom Hirscherjem, ki bo branil lansko dvojno zmago na Pokalu Vitranc, do vseh najboljših smučarjev sveta. Lanskoletni dvojni zmagovalec v slalomu in veleslalomu, šampionski Marcel Hirscher je trenutno vodilni v obeh disciplinah po številu točk svetovnega pokala. Če bo letos ponovno osvojil prvo mesto na vitranški strmini, bo osvojil tudi lovoriko nosilca največih zmag v zgodovini pokala Vitranc. V lov za trenutno najboljšim smučarjem na svetu se podajata tudi francoz Alexis Pinturault in norvežan Henrik Kristoffersen. "Pokal Vitranc ni samo svetovni dogodek v alpskem smučanju, ampak je vikend zabave, vikend vrhunskega športa, vrhunec zime v Kranjski Gori!" še pravi Srečko Medven, Generalni sekretar OK Pokal Vitranc.

Ravno letos obeležujemo tudi okroglih 20 let od zadnje slovenske zmage, ko je prvo mesto v slalomu leta 1999 osvojil Jure Košir. Zmage se je veselil na domačem smučišču, saj je največ treniral prav v Kranjski Gori in si najbolj želel zmage prav pred domačim občinstvom. V svoji odlični smučarski karieri je dobil še dve slalomski preizkušnji, skupno zbral 20 uvrstitev na oder za zmagovalce, v Lillehammerju 1994 osvojil olimpijski bron, se veselil tretjega mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala ter treh slalomskih in ene veleslalomske kolajne. Največjih domačih uspehov pa so se slovenski ljubitelji smučanja veselili zlasti v 80. letih, ko je na Pokalu Vitranc kar dvakrat zmagal Bojan Križaj, enkrat pa Rok Petrovič. Izjemni Bojan Križaj še danes velja za najboljšega slovenskega alpskega smučarja. Skupno je v svetovnem pokalu dosegel 8 zmag in 33 uvrstitev na zmagovalni oder, kar do danes ni uspelo ponoviti še nobenemu slovenskemu moškemu smučarju. Na stopničkah Pokala Vitranc je skupno stal kar trikrat!

V Kranjski Gori je že vse nared za pravi smučarski spektakel. Najboljši smučarji v tehničnih disciplinah se bodo tik po Svetovnem prvenstvu na Švedskem in pred odhodom na zaključek sezone v Andoro pomerili na dveh tekmah na podkorenski strmini. Brezplačen ogled tekem je možen z večjo slovensko zastavo in veljavno smučarsko vozovnico na dan tekmovanja, s posebnim kuponom na vstopnici pa bodo obiskovalci Pokala Vitranc 9. in 10. marca lahko dobili tudi brezplačno kavo na Petrolovih bencinskih servisih. Vrhunec zabavnega dela smučarskega praznika bo v soboto, 9. marca, ko bo razgrete navijače do evforije razvnel še koncertni spektakel Q Max Party ob 58. Pokalu Vitranc s skupino Siddharta in Samuelom Lucasom! Vstop na Q-Max Party je prost! Pokal Vitranc bo z bogatim spremljevalnih dogajanjem tudi letos predstavljal vrhunec zime v Kranjski Gori.

Ne zamudite vrhunca zime v Kranjski gori, kjer bomo skupaj navijali za slovenska matadorja Žana Kranjca in Štefana Hadalina!


Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim: http://www.pokal-vitranc.com/obiskovalci/spletni-nakup

WEB http://www.pokal-vitranc.com/
FB https://www.facebook.com/VitrancCup
INST https://www.instagram.com/vitranccup/
TW https://twitter.com/VitrancCup


Kontakt: AGENCIJA GIG / pr@gig.si /