O-STA

Na Ravnah bo sestanek koordinacijskega odbora za 3. razvojno os

Korošci zavzeli izhodišča pred naslednjim koordinacijskim odborom

V petek, 1. marca 2019, se je na Prevaljah sestal Odbor za gradnjo hitre ceste na Koroško. Ta je pripravil izhodišča za koordinacijski odbor za spremljanje gradnje 3. razvojne osi na Koroško, ki se bo v sredo, 6. marca 2019 ob 10h, sestal v prostorih Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem. Tega se bodo, poleg Korošcev, udeležili predstavniki Ministrstva za infrastrukturo ter DARS.
Odbor je uvodoma sklenil, da v bodoče pričakuje pisne informacije o poteku aktivnosti na projektu 3. razvojne osi. Prav tako meni, da bi srečanja koordinacijskega odbora morala biti odprta za medije.
Odbor za gradnjo 3. razvojne osi je sprejel naslednja izhodišča:
  • DARS mora za pričetek gradnje na odseku Velenje - Slovenj Gradec dokončati investicijski program, h kateremu mora dati soglasje Ministrstvo za infrastrukturo. Kdaj lahko pričakujemo soglasje ministrice?
  • Pričakujemo konkretno informacijo, kdaj bo finančna konstrukcija za gradnjo zaprta?
  • Za potrebe spremljanja parcelacije in odkupov zemljišč odbor od DARS-a pričakuje "pobarvanko odkupa zemljišč".
  • Odbor pričakuje, da se bo v skladu s protokolom, prostorsko umeščanje 3. razvojne osi, na odseku med Slovenj Gradcem, Dravogradom in Holmcem zaključilo do junija 2020. Zato pričakujemo pospešitev aktivnosti.
Koordinacijski odbor spremlja potek aktivnosti na severnem kraku 3. razvojne osi. Prisotni so bili: dr. Matic Tasič, dr. Tomaž Rožen, Karmen Sonjak, Marijana Cigala, Tilen Klugler, Aljaž Verhovnik, Gregor Ficko in Janez Bijol.