O-STA

Project Management Institute imenoval Sunila Prasharo za novega predsednika in izvršnega direktorja

Inštitut za projektni menedžment imenoval Sunila Prasharo za novega predsednika in izvršnega direktorja. Sunil bo v svoji novi vlogi nadziral izvajanje inštitutovega novega strateškega načrta in vodil organizacijo proti prihodnosti,v kateri bo pomagala pospešiti kariere in uresničiti ideje na milijone strokovnjakov za projektni menedžment po vsem svetu. (Foto: Business Wire)

PHILADELPHIA, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Project Management Institute (PMI oziroma Inštitut za projektni menedžment) je sporočil, da je njegov upravni odbor s takojšnjo veljavo imenoval Sunila Prasharo za predsednika in izvršnega direktorja. Sunil bo v svoji novi vlogi deloval kot glavni predstavnik pri dejavnostih PMI v korist več kot tri milijonom strokovnim delavcev v skoraj vseh državah sveta. V sodelovanju z upravnim odborom bo nadziral izvajanje inštitutovega novega strateškega načrta in vodil organizacijo proti prihodnosti, v kateri bo pomagala pospešiti kariere in uresničiti ideje na milijone strokovnjakov za projektni menedžment po vsem svetu.


Obvestilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V celoti je na voljo tukaj:

https://www.businesswire.com/news/home/20190304005698/en/


"PMI, ki gradi na podlagi 50 let uspešne podpore praksi projektnega menedžmenta, si zastavlja vznemirljivo novo pot za naslednjih 50 let in naprej," je povedal Randall T. (Randy) Black, inženir in strokovnjak za projektni menedžment, ki predseduje upravnemu odboru PMI. "Sunil je zaradi svojih globalnih vodstvenih sposobnosti, strokovnega znanja na področju digitalne transformacije in strasti za poslanstvo PMI naravna izbira za našega naslednjega izvršnega direktorja. Njegovo vodenje bo prav tako zaznamovalo obdobje okrepljene transparentnosti in sodelovanja, kar bo spodbudilo dodatno podporo delu PMI med člani, prostovoljci in deležniki - tako bomo lahko z gotovostjo širili vedenje o učinkih in vrednosti projektnega menedžmenta po vsem svetu."

Sunil s seboj prinaša več kot tri desetletja dragocenih vodstvenih izkušenj, v katerih je zasnoval vrsto uspešnih strategij, zagotavljal obsežne transformacijske učinke in se uspešno spoprijemal z izzivi rasti in dobička za mednarodne organizacije.

"Tehnologija s svetlobno hitrostjo spreminja način poslovanja po svetu. Veselim se sodelovanja z ekipo na inštitutu pri zagotavljanju drzne, večletne pobude za izostritev strateške smeri organizacije, izboljševanje njenih tehnoloških zmožnosti za spoprijemanje z spreminjajočimi se trendi na področju dela, za zagotavljanje edinstvene vrednosti našim članom, prostovoljcem, sekcijam in strokovnjakom za projektni menedžment," je povedal Sunil. "Kot globalni vodstveni delavec za velike in kompleksne družbe po vsem svetu sem neposredno izkusil moč vpliva, ki ga ima strokovni projektni menedžment na uspešnost posameznikov in njihovih organizacij."

Sunil je, preden se je pridružil inštitutu PMI, deloval kot izvršni direktor pri britanskemu prodajnemu pospeševalcu za digitalna start-up podjetja i1too Ltd, ki je bil zagnan leta 2016 in je doživel mednarodno rast. Pred tem je bil izvršni direktor podjetja Expereo International, opravljal pa je tudi vrsto drugih vodstvenih funkcij v industriji informacijske in komunikacijske tehnologije in v telekomunikacijah. Njegove obsežne multifunkcionalne, multikulturne in multinacionalne izkušnje zajemajo prodajni menedžment, operativo in digitalno transformacijo v podjetjih, kot so Vodafone, Nokia, Accenture in Perot Systems (NTT). Kot poslovni vodja je razvil spoštovanje do strokovnega znanja na področju projektnega menedžmenta in razume, tudi z zunanje perspektive, kako lahko PMI poveča svoj globalni domet.


O Project Management Institute

Project Management Institute je vodilna svetovna zveza za vse, ki se poklicno ukvarjajo z upravljanjem projektov, programov ali portfeljev. PMI, ustanovljen leta 1969, omogoča kakovostne storitve za več kot tri milijone strokovnjakov po skoraj vsem svetu. Nudi globalno zastopstvo, sodelovanje, izobraževanja in raziskave. Pospešujemo kariere, izboljšujemo organizacijsko uspešnost in skrbimo za nadaljnje dozorevanje poklica projektnega menedžmenta preko globalno priznanih standardov, licenc, skupnosti, virov, orodij, akademskih raziskav, objav, usposabljanj in mreženja. ProjectManagement.com, ki je del družine PMI, ustvarja globalne skupnosti, ki zagotavljajo več virov, boljša orodja, večje mreže in širše perspektive.

Obiščite nas na www.PMI.org, www.projectmanagement.com, www.facebook.com/PMInstitute in na Twitter @PMInstitute .


Sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190304005698/en/


Kontakti:

Project Management Institute (PMI)
Karen Flanagan, +1 610-356-4600 x1092
karen.flanagan@pmi.org


Vir: Project Management Institute (PMI)