O-STA

Gostje po zajtrk kar na vrt

V želji, da gostom ponudijo čim bolj zdravo in kakovostno hrano, so v LifeClass Termah Sveti Martin že vrsto let povezani z lokalnimi pridelovalci živil
V medžimurskih termah velik poudarek dajejo lokalnim sestavinam, s katerimi skrbijo za zdravje svojih gostov
V LifeClass Termah Sveti Martin so otvorili lasten biodinamični
Biodinamiči vrt v sklopu LifeClass Term Sveti Marin je prvi vrt takšne vrste na svetu

Marsikdo v današnjem času prisega na lokalne sestavine, pri pridelavi katerih kmetovalci ne uporabljajo kemičnih in sintetičnih pripravkov. A vseh svojih želja nam v hitrem življenjskem tempu marsikdaj ne uspe uresničiti. Kaj bi rekli, če vsaj v času vašega oddiha drugi poskrbijo za zdrave, uravnotežene obroke, pripravljene iz sestavin, katerih rast bi lahko opazovali skozi hotelsko okno ali med jutranjim sprehodom po čudoviti naravi sosednjega Medžimurja? Prav to je cilj LifeClass Term Sveti Martin, v katerih so pretekli konec tedna začeli z deli na prvem biodinamičnem vrtu takšne vrste na svetu.

Po zdrav obrok kar na vrt

V medžimurskih termah skrbijo za zdravje svojih gostov. V želji, da gostom ponudijo čim bolj zdravo in kakovostno hrano, so že vrsto let povezani z lokalnimi pridelovalci živil. Na ta način gostom ponujajo lokalno pridelano hrano, ki ne potrebuje dolgotrajnega transporta, ki pokvari njen okus, ima večjo hranilno vrednost, z vrta na krožnik pa lahko priroma v enem samem dnevu. Pretekli konec tedna pa so začeli dela še na lastnem biodinamičnem vrtu, s katerim bodo poskrbeli, da bodo gostje lahko praktično sami nabirali sestavine za svoj zajtrk ter se naučili kaj novega o biodinamičnem kmetovanju.

Lasten biodinamičen vrt

Dela na biodinamičnem vrtu so v termah otvorili ob počastitvi rojstnega dne Rudolfa Steinerja, velikega zagovornika biodinamičnega poljedelstva. Igor Nekić, generalni direktor LifeClass Term Sveti Martin, je poudaril, da je začetek del odlična priložnost za pozicioniranje term v turistični panogi kot prave healthness destinacije, na kateri resnično skrbijo za kakovost svojih storitev. Njihov healthness koncept ni namenjen le temu, da gostje jedo domače in zdravo, temveč tudi da ozavestijo pomen celovite skrbi za zdravje, spremenijo svoj življenjski slog in po vrnitvi z oddiha nekatera nova spoznanja vpeljejo v svoj vsakdan. Projekt intenzivno poteka že več kot pol leta v sodelovanju s Centrom dr. Rudolfa Steinerja in Agronomsko fakulteto iz Zagreba.

Biodinamično kmetovanje

Biodinamično kmetovanje sicer temelji na konceptu življenjskih sil, na ravnovesju med živalmi in kmetijskimi območji. Tovrstno kmetovanje ne izčrpava zemlje, sledi astrološkemu koledarju, zagotavlja boljšo kakovost izdelkov, kmetovalci pa ne uporabljajo kemičnih in sintetičnih pripravkov. Ker je zdrava prehrana pomemben del filozofije medžimurskih term, je bil lasten biodinamični vrt le še vprašanje časa.