O-STA

Sprogramiraj svojo prihodnost na zaposlitvenem sejmu EESTEC JobFair 2019

Zaposlitveni sejem EESTEC JobFair, ki letos poteka pod sloganom Sprogramiraj svojo prihodnost!, že dvanajsto leto zapored organizira študentsko združenje EESTEC LC Ljubljana. Njegov glavni namen je spodbujanje sodelovanja med perspektivnimi študenti, uspešnimi podjetji in fakultetami. Zaposlitveni sejem EESTEC JobFair bo letos potekal 18. in 19. marca na Fakulteti za elektrotehniko UL, 20. in 21. marca pa na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL. Letos se bo sejma udeležilo več kot 40 različnih podjetij, ki si želijo pridobiti kakovostno izobražen kader.

Pestro dogajanje

Študentje se bodo na zaposlitvenem sejmu neposredno seznanili z delovanjem različnih podjetij s področja elektrotehnike in računalništva ter se pozanimali o možnosti štipendij, praks in zaposlitev. Vzporedno bodo potekale zanimive nagradne igre ter treningi mehkih veščin, ki bodo udeležencem koristili tako v karieri kot v vsakdanjem življenju. Poleg stojnic bodo udeleženci lahko videli pravo formulo, ki bo razstavljena vsak dan tekom sejma ter preverili in izboljšali kakovost svojega CV-ja s profesionalnim kariernim svetovalcem.

Hitri zmenki in okrogla miza na temo umetne inteligence

Ponovno bodo organizirani tudi hitri zmenki, ki predstavljajo možnost neposrednega stika študentov s kadrovniki in direktorji uspešnih podjetij, kjer imata obe strani 6 minut časa, da se spoznata. Udeleženci bodo tako imeli možnost, da se predstavijo posameznim predstavnikom podjetij in jih prepričajo, zakaj so oni najboljša izbira. Pester program bo zaokrožila še okrogla miza na vedno bolj aktualno temo umetne inteligence, z naslovom "Možnosti umetne inteligence". Gostje okrogle mize so tako profesorji kot tudi predstavniki podjetij, ki nam bodo prikazali stanje razvoja in uporabe umetne inteligence v svetu.