O-STA

MacGyver - največje inženirsko tekmovanje v Sloveniji

Združenje študentov tehnologije in naravoslovja - BEST Ljubljana - že enajsto leto zapored organizira lokalno inženirsko EBEC tekmovanje, bolje poznano pod imenom MacGyver. Letos bo potekalo 15. in 16. marca 2019 na Fakulteti za elektrotehniko UL. Tekmovanje je razdeljeno na študijo primera (case study) in skupinsko načrtovanje (team design).

Prvi dan bo na sporedu ti. skupinsko načrtovanje, kjer bo naloga ekipe, da z danim materialom v omejenem času sestavijo napravo, ki bo kar se da učinkovito opravljala zastavljeno funkcijo. Ob zaključku bodo ekipe predstavile njeno delovanje, učinkovitost in funkcionalnost.

Drugi dan bo namenjen študiji primera, ki bo zajemala teoretično nalogo organizacijskega, tehnološkega ali razvojnega problema podjetja. Vsaka ekipa bo predstavila svoje stališče in optimizacijo rešitve zastavljenega problema.

Zmagovalci vsake kategorije bodo prejeli nagrado v vrednosti 400 € in se uvrstili naprej na regijsko srečanje, ki bo potekalo od 17. do 20. 5. v Mariboru.

Ob tekmovanju bo potekal tudi spremljevalni program, ki bo obsegal predstavitev podjetij in neformalne razgovore s predstavniki podjetij, kar je odlična priložnost tako za bodoče iskalce zaposlitve kot za zaposlovalce, ki iščejo dober kader. Na dogodku bodo imela društva in podjetja tudi svojo stojnico, kjer bodo lahko obiskovalci izvedeli več o njihovem delovanju.